Dve škole u Beogradu bile zaključane zbog lažne vesti 1Foto: Nenad Kovačević

Osma beogradska gimnazija i OŠ „Janko Veselinović“ bile su jutro na kratko zaključane nakon što se u javnosti pojavila informacija da se čovek naoružan puškom kreće kroz Ulicu gospodara Vučića.

Jedan od nastavnika Osme gimnazije kaže za Danas da se u školi pojavila ekipa specijalaca MUP-a koja je nastavnicima, koji danas ne drže nastavu ali su u školi, rekla da zaključaju vrata, a uvedeno je i nekoliko đaka koji su se u tom trenutku zadesili u školskom dvorištu.

Kasnije se ispostavilo da je ova vest bila lažna, o čemu je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za medije.

„Jutros u 8 i 20 minuta stiže informacija, zato što su svi mediji prikopčani na policijske kanale, iz različitih razloga, nije to samo sitna korupcija, policajcima to odgovara uvek će sebe moći da zaštite, crna hronika je uvek najčitanjija, dakle kako beše (u tom trenutku se psredsednik Srbije osvrće i pita prisutne predstavnike MUP na konfereniji za štampu), dakle dobijamo informaciju kreće se lice u crnom kombinzonu ulicom na Zvezdari sa automatskom puškom uperenom u ljude, rekao je Vučić.

– Poslali smo ljude da ga likvidiraju odmah, naravno u skladu sa zakonom, da li je spustio oružje ili nije, međutim prijava je bila lažna – naveo je Vučić, koji je tokom događaja pomenuo da je bilo 25 lažnih prijava između dve pucnjave sa masovnim ubistvima.

Sve vesti u vezi sa masovnim ubistvom kod Mladenovca čitajte u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari