Dveri: Centar za socijalni rad iz Novog Sada da vrati majci oduzetu decu

Ostavite komentar


  1. Da je usvojen moj plan za reformu socijalne sfere, ta majka sa svoje troje dece bi imala najmanje 400 evra svakog meseca…

    Podsećam: ukidaju se sva komplikavana socijalna prava i uvodi da svaki građanin Srbije ima račun, i da svaki račun sa prometom ispod 100 evra mesečno država dotira iz budžeta do iznosa od 100 evra. Tako da svaki građanin ima zagarantovanih 100 evra da potroši u mesecu.

    Naravno, tih 100 evra je dato za ilustraciju, mogu građani na izborima da glasaju za predstavnike koji nude da to bude 75 ili 200…

  2. Necuveno je da bilo ko a pogotovu stranke se mesaju u ovako osetljiva pitanja a pri tome da ne znaju sve detalje.

  3. Deci je najbolje sa majkom, nijedna porodica se nemože brinuti o njima kao biološka majka. A država treba te majke više finansijski da podrži nego hranitelje.

  4. Zašto centar za socijalni rad te pare koje daje hraniteljskoj porodici ,ne da majci da moze da prehrani svoju decu.Otkud žena sa troje male dece može da ide da radi i da im omogući koliko toliko normalan život.Moje sumnje idu do te mere da su oni u centru u doskuhu sa nekim hraniteljskim porodicama kojima po detetu isplaćuju oko 80.ooo din mesečno.Te pare usmeriti i dati majci da se brine o svojoj deci dok ne poodrastu da bi mogli da ostaju sami kod kuce a da majka može da ide da radi.Posle joj uplacivazi dečiji dodatak dok god se deca školuju.

  5. Centar je sve samo ne pomoc porodicama deci starima. Njihova moc je prevelika jaci su od drzave.
    Troje mojih su umrli zbog njih.
    Prvo majka pa suprug pa njegova sestra a zbog problema koji su mi napakovali sledeca sam ja.
    Ali o njima niko ne pise ili ne sme da pise.

  6. Nažalost kao neko ko je dobro upoznat sa radom CSR Grada Novog Sada iznosim da sam ovoj majci bila punomoćnik u postupku protiv nasilja u porodici 2014/15. Još tada su joj konstruisane i podmetane razne lažne optužbe. Onog momenta kada je ova majka odlucila da ode sa svoja tri sina i skloni se od porodice biseg muža čija je tetka radnik CSR B. Palanka, od kojeg bi navela samo jedan primer koji jasno govori o uticaju na sve postupajuce organe je da ista tetka na sudjenju za nasilje u porodici drži glavnu reč pored tužioca i sudije, a da ne spominjem to da ista nije stranka u postupku. O ranijim i sadasnjim dogadjanjima i progonu ove majke i 3 sina i o nesavesnom radu svih institucija bilo bi mi potrebno mnogo više prostora za priču. Sa obzirom da sam neko ko jako dobro poznaje ne samo ovaj slučaj koji je krajnji presedan u pravu osećam moralnu obavezu da istaknem komentar .

  7. Socijalne sluzbe ne reaguju tamo gde se deca bave tehnoloskim Kriminalroman na nagovor roditelja i ucenama na drustvenim mrezama,jo covek biva tuzen kada trazi svoj novac.

  8. Ulica je postala mesto za resavanje problema.I sve ce se vise i vise ljudi okipljati.Ne moze se vise prelaziti preko nagomilane nepravde!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.