Dveri Novi Sad: Zašto je na Miletićevoj rodnoj kući i dalje reklama za kockarnicu 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Novosadski odbor pokreta Dveri je danas kritikovao gradske vlasti jer se na rodnoj kući srpskoj revolucionara iz 19. veka Svetozara Miletića u centru Novog Sada i dalje nalazi „šljašteća reklama za kockarnicu“.

Dveri su navele da se tim povodom oglasio direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Siniša Jokić, iz čijeg „pravdanja nije jasno da li je u pitanju nesposobnost institucija da zaštite javni interes ili još jedno zamajavanje građana“.

Kako su dodali, na fasadi kuće iz prve polovine 19. veka, pored table o slavnim stanarima, vlasnik kazina na toj adresi postavio je LED-ekran sa kojeg promoviše kockanje.

Iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture su naveli da više od godinu dana pokušavaju da reše ovaj problem.

Dveri su navele da iz odgovora Jokića razumeju da Zavod za zaštitu spomenika kulture „jedino što može da uradi jeste da pošalje dopis komunalnoj inspekciji“, a da vlasnik objekta može da reaguje po tom dopisu ili da plati kaznu.

„Nakon toga, vlasnik objekta može ponovo da uđe u ‘igru mačke i miša’ i da ponovo postavi reklamu i da čeka novi dopis, što se upravo i dešava“, navele su Dveri.

Upitali su nadležne da li su u Novom Sadu institucije Grada jače od bezakonja.

„Da li je Siniša Jokić kao nameštenik vlasti Srpske napredne stranke možda smenjen, a da za to i ne zna? Ili je sve ovo samo politička farsa za neuke i zamazivanje očiju građana Novog Sada?“, piitaju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari