Dveri: Podrška štrajku provetnih radnika, realni i opravdani zahtevi 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Srpski pokret Dveri poručio je da podržava štrajk prosvetnih radnika, najavljen za sutra, 2. oktobra, jer su im, kako je taj pokret naveo, realni i opravdani zahtevi za povećanje plata i dobijanje statusa službenih lica.

„Ova vlast niti želi niti ima sposobnost da rešava nagomilane probleme u prosveti, već radi upravo suprotno – stvara nove i pokazuje da je nedorasla i nezainteresovana za rešavanje složenih problema u prosveti“, ocenila je član Predsedništva stranke Gordana Marinković Savović, u pisanoj izjavi.

Marinković Savović, koja je prosvetna radnica, je navela i da se nastavnici i profesori sve više pretvaraju u administrativne radnike.

„Ministarstvo prosvete je poslalo dopis svim školama kojim ih obaveštava da je obavezno učešće u projektu ‘Zdravitas’, na osnovu koga će se prikupljati podaci o fizičkom stanju i motoričkim sposobnostima učenika. Potpuno je nejasno ko će raspolagati tim podacima, kao i da li je moguće te podatke prikupljati bez prethodne saglasnosti roditelja“, navela je Marinković Savović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari