Dveri: Spiskovi nevakcinisanih zdravstvenih radnika najgrublji vid pritiska 1Foto: FONET/ nenad djordjevic

Pokret Dveri ocenio je danas da najavljeno pravljenje spiskova nevakcinisanih medicinskih radnika predstavlja „najgrublji vid pritiska“ na zaposlene u zdravstvu koji nisu primili vakcinu protiv korona virusa.

Dveri su u saopštenju ocenile da je „još gore“ što se tim medicinskim radnicima, među kojima su mnogi koji su podneli najveći teret, preti i materijalnim kažnjavanjem i raspoređivanjem na adminstrativne poslove i neplaćeno odsustvo.

„I to nakon završetka godišnjih odmora, a sa njima i brojnih festivala te sportskih i drugih ‘priredbi’ praćenih masovnim okupljanjima i još masovnijim ignorisanjem svih ostalih mera prevencije“, ukazale su Dveri.

Po oceni Dveri takav tretman još više će povećati opterećenje koje treba da podnesu vakcinisani medicinski radnici, tako da će šteta biti dvostruka, a moguće je i plaćanje odšteta nakon tužbi koje će ići na zajednički račun.

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević izjavila je ranije da je na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica dogovoreno da se naprave spiskovi lekara i medicinskog osoblja iz tih ustanova, koje nije vakcinisano protiv korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari