Dveri traže da tužilaštvo ispita da li su tačni Belivukovi navodi o vezama sa vlastima 1Veljko Belivuk photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Poktet Dveri zatražio je danas od republičkog javnog tužioca da istraži da li su tačni navodi koje je Veljko Belivuk, osumnjičen za organizovanje kriminalne grupe, više ubistava, otmica i trgovinu drogom, dao u svojoj odbrani pred sudom.

„Ako su njegovi navodi tačni, onda je sam vrh države prožet vezama sa organizovanim kriminalom, a to je najteža moguća optužnica za jednu vladajuću većinu za koju neko mora i politički i krivično da odgovara“, navodi se u saopštenju Dveri.

Oni su dodali da Belivuk „tvrdi da je radio za državu, odnosno po nalogu vladajuće stranke“, ističući da njegove reči mogu biti laž i način odbrane na sudu i da upravo zbog toga tužilaštvo to mora da ispita.

„Ako su njegovi navodi lažni – da se zna da su lažni, ali ako su njegovi navodi istiniti – da se zna šta će nadležni pravosudni organi uraditi da se pored Belivuka i njegove kriminalne grupe na optuženičkoj klupi nadju i njegovi politički partneri“, naveli su iz Dveri.

Belivuk je juče u svojoj odbrani pred sudom naveo da je vlast njegovu navijačku grupu angažovala da obezbedjuje proteste i mitinge, da sprečava tudje, da ruši u Savamali, kao i da se sastajao sa predsednikom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem i da mu je sugerisano da se vidja sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, ali da je to činio njegov saradnik Marko Miljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari