Inđijska Biblioteka je tokom ovog leta uvećala svoj knjižni fond sa oko 200 naslova. Nabavljeno je 215 primeraka knjiga čija vrednost iznosi 145.000 dinara. Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Stručna služba za realizaciju programa privrednog razvoja AP Vojvodine raspisali su još 15. aprila konkurs za otkup knjiga iz oblasti preduzetništva i drugih srodnih disciplina za unapređivanje poslovanja i razvijanje preduzetničke kulture.


Knjige iz ovog otkupa su namenjene mreži javnih biblioteka u svih 45 opština/gradova Vojvodine, kao i Centralnoj biblioteci Univerziteta u Novom Sadu. Otkup knjiga je finansiran sredstvima austrijske donacije za Program „Integrisana kvalifikaciona šema“ – IQS, čiji je nosilac Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, a u okviru projekta „Strateško partnerstvo u podršci Programa privrednog razvoja AP Vojvodine“.

Predselekciju naslova obavila je stručna komisija, a konačan odabir knjiga sa utvrđenog spiska izvršile su same biblioteke prema svojim potrebama.

Sve aktivnosti na realizaciji konkursa su okončane tokom avgusta 2010. godine i knjige su već dostavljene bibliotekama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari