U selu Porodin kod Žabara, u nedelju, 2. avgusta, dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj su život izgubila dvojica meštana, Ljubiša Stoilović (24) i Božidar Strajinović (54).

Do nesreće je došlo desetak minuta nakon ponoći, u centru sela, dok je Stoilović, vozeći pozajmljeni motor, marke «Suzuki», nailazio iz pravca Žabara. U trenutku dok je motociklom prolazio pored ambulante, naleteo je na Strajinovića, koji je baš tada prelazio put, idući ka svom parkiranom automobilu. Zbog teških povreda, obojica su preminula na licu mesta, tako da je ekipa Hitne pomoći, koja je ubrzo pristigla na lice mesta, mogla samo da konstatuje njihovu smrt.

U ovoj nesreći teške telesne povrede zadobio je S. N. (17), takođe iz Porodina, koji je bio suvozač na motociklu. «Ljubiša je svom silinom naleteo na Božidara, da ga je prosto zbrisao sa puta i odbacio nekoliko desetina metara dalje. Nakon toga se motor u punoj brzini «zakucao» u jedan parkirani auto, zbog čega je i Ljubiša na licu mesta podlegao povredama. Sva sreća da je maloletni S. N. preživeo i da je zadobio samo prelom ruke», rekao je jedan od meštana Porodina. Nastradali Božidar je godinama živeo i radio u Austriji, a u rodno selo dolazio je često, na svakih nedelju dana. Tako je bilo i ovog vikenda, kada je došao da obiđe suprugu, sina, snahu i unučiće, koji žive u njihovoj porodičnoj kući u Porodinu. Meštani navode da je drugi nastradali, Ljubiša Stoilović, u selu živeo samo sa svojim dedom, dok mu je otac, sa drugom suprugom i troje dece, već godinama na radu u Austriji, baš kao i nastradali Božidar. Pokojni Ljubiša bio je zaposlen i radio je u perionici automobila u obližnjem Svilajncu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari