Dvojica rumunskih državljana uhapšeni zbog prevare u Beogradu 1Policija Foto: N. Kovačević

Beogradska policija je u saradnji s Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsila R. D. (1972), M. D. (1996) i K. J. (1978) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara u saizvršilaštvu.

Sumnja se da su članovi ove organizovane kriminalne grupe od početka 2016. do novembra 2020. godine, obećavali srpskim državljanima da će im legalnim putem obezbediti uverenja o rumunskom državljanstvu kao i originalne lične karte i putne isprave Rumunije, zahtevajući od njih da na ime navodnih troškova postupka predaju novac u iznosu od više hiljada evra.

Na ovaj način je ova organizovana kriminalna grupa kojoj pripadaju i dvojica rumunskih državljana, kako se sumnja, pribavila protivpravnu imovinsku korist od 175.910 evra.  Umesto obećanih originalnih dokumenata Republike Rumunije oštećena fizička lica su dobijala falsifikovana dokumenta ili ih uopšte nisu dobijali.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu kojom su obuhvaćena i dvojica rumunskih državljana, privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju beogradske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari