Umesto stranih kupaca, domaća policija. Kako se primiče kraj zimskog prelaznog roka u Evropi, koja se ponovo više raspitivala za usluge i cene fudbalera Partizana nego što je srpskog šampiona zasipala konkretnim i vrednim ponudama, tako se proređuje gužva ispred kancelarije sportskog direktora Ljubiše Tumbakovića, ali zato su se ove nedelje u posebnim klupskim prostorijama „nastanili“ inspektori iz kriminalističke službe, sa zadatkom da detaljno „pročešljaju“ poslovanje crno-belih u periodu od 2008. godine do danas.


Mada ni Partizan ni policija ne otkrivaju tačne „mete“ ove (ne)prijateljske posete, s obe adrese stižu nepotvrđene informacije o interesovanju državnih organa za brojne unosne transfere u poslednjih pola decenije, tj. u periodu predsedničke vladavine Dragana Đurića, kojeg je smenjeni Tumbakovićev prethodnik Mladen Krstajić javno prozvao za nezakonite radnje u procesu prodaje fudbalera i trošenju više desetina miliona evra zarađenih na Jovetiću, Nastasiću, Ljajiću, Tošiću i ostalima.

– Reč je o normalnoj reviziji poslovanja. Inspektori nisu bili kod nas još od 2008, pa razumemo njihovu potrebu da provere knjige. Nemamo razloga da se plašimo, naš finansijski tim valjano radi svoj posao. Siguran sam da nije bilo spornih detalja – zvuči spokojno član Upravnog odbora Ratomir Babić.

I, zaista, možda policija zaključi da je u Humskoj sve u savršenom redu, kao što je uostalom činila na kraju svih sličnih provera u prošlosti, ali indikativno je da se prvi čovek prvi čovek UO Dragan Đurić policiji interesantan iz još jednog razloga. Mada je u svom stilu, više puta, demantovao da je privatizacija Veterinarskog zavoda, u vlasništvu njegove kompanije Zekstra grup, predmet opsežne policijske istrage, potpredsednik Vlade Srbije, ministar odbrane i predsednik Saveta za borbu protiv korupcije Aleksandar Vučić najavljuje skoro otvaranje slučaja ove sporne kupovine.

Zato ne bi trebalo biti iznenađen ako se predsednik Partizana uskoro sam povuče s tog mesta ili bude prinuđen da se odrekne gazdovanja najbogatijim rudnikom para u našem sportu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari