Ašraf Marvan, zet bivšeg egipatskog predsednika Gamala Abdela Nasera osumnjičen da je špijunirao za Izrael, pronađen je mrtav u predgrađu Londona pod za sada „nerazjašnjenim“ okolnostima. Veruje se da je ovaj veoma poznati finansijer skočio sa četvrtog sprata zgrade Čarlton haus Ters koja gleda na park Sent Džejms.

Ašraf Marvan, zet bivšeg egipatskog predsednika Gamala Abdela Nasera osumnjičen da je špijunirao za Izrael, pronađen je mrtav u predgrađu Londona pod za sada „nerazjašnjenim“ okolnostima. Veruje se da je ovaj veoma poznati finansijer skočio sa četvrtog sprata zgrade Čarlton haus Ters koja gleda na park Sent Džejms. Šezdesetdvogodišnji Marvan stradao je usred kontroverz povodom njegove uloge u obaveštajnom i poslovnom svetu. Marvan je takođe bio član unutrašnjeg kruga bivšeg predsednika Egipta Anvara Sadata. Sumnjičen je da je špijunirao za Izraelce na početku Jom Kipur rata 1973.
Otkriveno je u jednoj knjizi 2004. da je Marvan dao Izraelcima upozorenje uoči početka rata, ali su izraelski lideri ignorisali to upozorenje i bili su iznenađeni napadom Egipta i Sirije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari