DW: Sloboda medija – retka pojava u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Ne znam da li u Srbiji postoje medijske slobode ili ne. Citam svu stampu, uprkos tome sto bi pojedinim listovima bilo greh obrisati i „onu“ stvar. Ima tu svega i svacega. Od onih koji ne smeju da kritikuju vladu do onih koji ne smeju da o toj vladi objave bilo sta pozitivno. Ipak, nasi mediji uporedjeni sa Nemackom i Svajcarskom izgledaju kao vatromet sarenila i sloboda. Ne znam sta Nemci podrazumevaju pod slobodom stampe ali, imam utisak, da svi nemacki mediji pisu po istom sablonu, koji se ocito kreira na jednom mestu. Doduse, mozda, nemacki mediji znaju sta su nemacki interesi pa pisu samo ono sto je u duhu tih interesa ili nemaju hrabrosti da iznose ono sto im ne bi odobrio „veliki brat“. Bili smo meta nemacke medijske inkvizicije, koja nas je nemilosrdno posipala katranom i perjem. Nisam tada primecivao da su se neki mediji pobunili protiv satanizacije citavog jednog naroda, koja, da budem iskren, i danas traje, u manjem obimu i sa manje zestine.

    1. Tema jeste škakljiva, jer svaka strana misli da daje mnogo a dobija premalo, mada kad se pročitaju tekstovi sve je jasnije.

  2. Sve se objavljuje u medijima, cenzura ne postoji, samo opozicija nema pametnija posla vec da trazi izgovore jer njihovih dela i rezultata nema u medijima, tj. Ima onih dela koja i rade psuju prete i slicno tome.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.