Džaba diploma bez partijske knjižice

* Obećavaće, vreme će prolaziti, čekaćete i nadati se jer učeni ste i uveravani da se znanje ceni i da je našoj zemlji potrebno. Hvataćete sebe kako pred polazak na razgovor za posao prvo proveravate da li je ONA (partijska knjižica) tu, pa tek onda da li je ono zarolano parče papira spakovano
Zašto ostati u Srbiji? - "Spakovati život u kofere": Rad gnevne maturatkinje

Ostavite komentar


  1. Čemu tolika patetika? Prvo, znanja nisu potrebna i taj problem imaju i mnogo razvijenije zemlje. Znanja se koncentrišu tamo gde se najviše radi na inovacijama a to je ovaj put Kina. Ako misiliš da nešto znaš, pasoš u ruke i pravac tamo. Drugo, da li je ovde bilo ikada drugačije. Da li je intelektualni rad ikada ranije bio cenjeniji u odnosu na fizičko/zanatski? Ne! Uvek je bilo ovako ili još gore (po obrazovane). Treće, ako tako mlada osoba u vreme interneta ne može da nađe tezgu od 1000 evra mesečno, onda ni tu nešto nije u redu. Pa osvrnite se oko sebe, klinaca koji rade za približno toliki novac ima koliko hoćeš. I nije tačno da su svi visokoobrazovani IT stručnjaci i ostalo. Sve u svemu, ništa drugo nego dupla doza patetike za sve koji se hrane seciranjem propasti Srbije pod naprednjacima. Zabila devojka glavu u knjigu od 700 strana i sad se kao probudila i kao ijuuu Srbija!? A da fora bude najveća, sva kuknjava dolazi u vreme kada je studiranje u Srbiji postalo relaks-masaža spram onoga kako je bilo pre 10-15 godina. Mislim, danas ti je na faksu prolaznost zagarantovana a masovno se poništavaju ocene zbog proseka, stipendija,…Sve u svemu, vrlo perfidna propaganda.

  2. Bravo. Pre 10-tak dana saznadoh od mladog lekara na specijalizaciji u avionu za Frankfurt, da mu je usred specijalizacije i honorarnog posla u Hitnoj pomoci, trazeno 3.000 € da bi dobio privremeni ugovor samo na godinu dana u jednoj klinici u juznom Banatu. Od koga – pa od direktora naravno, od koga bi! I eto mladi lekar ode u Nemacku i specijalizira ni manje ni vise nego hirurgiju da bi od 5.semestra presao na subspecijalizaciju kardiohirurgije. A na bivsoj Klinici izgubise mlad i perspektivan kadar i pitace se ko treba sutra da zameni starije specijaliste kada odu u penziju. A direktora takav kakav je, ne bi trebalo ni zameniti kada jednom nestane iz radnog zivota. Ali i dalje postoji i kvari Srbiju!

  3. „Naša prelepa zemlja, majka nam Srbija“
    – Rodiš se kad iz nje izadješ!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.