Dženifer Braš o ubistvu braće Bitići: Svedoci se plašili da pruže dokaze protiv Gurija

Ostavite komentar


  1. Koliko se sećam Guri je podržao t Oktobar bio kasnije u odličnim odnosima sa DOS-om pokojnim dr Zoranom Đinđićem…

  2. Bravo! Svaka čast. Alal vera!!! Pre svega za “urednika” Danasa!!! Jedan službenik ambasada, pa makar i USA, da ovakve stvari izjavljuje, a da novinari ni komentar nemaju, o potpitanjima i da ne govorimo… jos se ne objavi njena nego slika onoga koga ona pausalno po 2 osnova optuzuje!??!??
    Kao neko ko zivi u USA mogu samo da vam cestitam na “profesionalizmu i objektivnosti”
    Smatram da mi dugujete pretplatu koju Vam pukom srećom nisam uplatio.

  3. Ne bi me čudilo da se na kraju ispostavi da su braća sama sebi vezala ruke,izvršila kolektivno samoubistvo pucnjevima u potiljke,a zatim se „samozakopali“ u masovnoj grobnici!

    1. Da. Verovatno kao sto su silna braca i sestre sami sebi vadili organe i prodacali na Amazonu, pa je vise od 20 svedoka na sudjenju organizatorima te trgovine samo sebi vezalo ruke i izvrsilo samoubistvo…
      Peace bro, pa makar bio i Karnegijev

      1. Onda da idemo redom. Oko 200 Hrvata, 7000 Muslimana i nekoliko hiljada drugih su sami sebi vezali ruke i međusobno se streljali. Od Vukovara, preko Srebrenice, Kosova…..
        Treba poštovati i tuđe žrtve, a ne samo svoje. Za tuđe se u Srbiji uvek nađu opravdanja, kao sami su to tražili..

      2. @Miloš*** Ko je, kad i gde nekome,poimence,vadio organe,preprodavao i kome treba suditi za taj zločin? Gde je Dik Marti sa činjenicama? Koga hapsiti,osumnjičiti,optužiti,suditi mu i osuditi ga? Na osnovu pretpostavki,nagađanja,par zavoja,…Pa ova priča traje godinama a niko nema ništa konkretno! A šta ako je „žuta kuća“ bila bolnica za ranjenike OVK i tamo se našao medicinski materijal? Presađivanje organa zahteva mnogo složeniju infrastrukturu nego što je to jedna koliba!

        1. Malkice je drugacije. Nadjeni su svi materijali i lekovi potrebni za vadjenje organa i prenos istih (ili treba da mislimo da su albanskim teroristima vadili organe i slali ih na popravku?). Materijalni dokazi koji su skupljeni su „slucajno“ unisteni u Hagu, svi dosadasnji svedoci protiv Haradinaja su umrli nasilnom smrcu,…. Za turskog hirurga koji je priznao da je vadio irgane Srbina u „zutoj“ kuci ne mogu da kazem šta se desilo jer je nestao u jednoj od Bliskoistocnih demokratija tipa S.Arabija.

          1. @Vladimir….***Šta je nađeno a da je potrebno samo za vađenje organa a da se NE koristi se za klasične operacije,amputacije,anesteziju,dezinfekciju,infuziju,braunile,rastvori,bubrežnjaci,hirurški instrumenti…?Ko je vršio transport pošto se radi o izuzetno osetljivoj operaciji,vremenski ograničenoj?A taj Turčin koga pominjete,Somnez, jeste se bavio neleganim presađivanjem ljudskim organima u klinici „Medikus“,samo što su njemu na noge dolazili siromasi iz rusije,Moldavije,Turske…i za dogovorenu cenu prodavali svoje delove tela,niko ih nije terao na to! Problem je nastao kada su taj „dr.“ ili pomenuta klinika prestali da isplaćuju novac donorima organa! Protiv njega je poternicu izdala policija Kosova.

    2. „Gospodo“, braca Bitici nisu bili americki turisti vec teroristi, a sta mi da trazimo za sve neresene slucajeve na Kosovu pod patronatom USA gde su stradala i deca…o bombardovanju i da se ne prica !

  4. „…Verujemo da je on izdao naređenje za ta ubistva…“
    Ljudi u svasta veruju, duhove, ravnu planetu, marsovce,… Ali sve dok se ne podnesu dokazi beyond any reasonable doubt sto bi reklo najbolje sudstvo (naravno americko) na planeti sve ostaje na tome da su svi nevini dok se na sudu ne dokaze suprotno.
    Ovako je sve u domenu savremenog engleskog sudstva gde se presude donose na osnovu floskule highly likely, sto bi nas narod rekao, mož’ da bidne al’ ne mor’ da znači.

    1. Osim, ako nisi Srbin. Onda, po pravilima „najdemokratskije“ nacije, svaki Srbin je zlocinac, dok se ne dokaze suprotno, naravno, od „najpostenijeg“ suda u Hagu

  5. pobijeno je dosta albanaca, srba, roma, goranaca, niko od njih nije bitan, ali jesu američki državljani albnskog porekla koji su došli na tlo autonomne pokrajine KIM da bi od Albanije stvorili veliku Albaniju?! Kako da zanemarimo da su ameri došli na drugi kontinent, uzeli puške da bi ubijali i proterivali nedužne srpske civile sa svoje dedovine. Nemoguće je zanemariti činjenicu da su ilegalno prešli sa teritorije autonomne pokrajine KIM na teritoriju republike Srbije uz priču da su pomagali nekoj porodici da pređe granicu. Ako nekome pomažeš u ilegalnom prelasku granice, bez ikakve loše namere, onda mu pomogneš da ga tvoji ne ubiju, a nema potrebe da prelaziš ilegalno tamo gde ne treba da budeš ako već ratuješ da bi oteo nešto što nije tvoje. Ne opravdavam njihovo ubistvo, ali mi se ne dopada priča o nedužnim američkim dobricama i zlim srbima, jer ne vidim kako američki državljanin koji ratuje na teritoriji tuđe države može biti dobrica, a ne terorista. Šta rade sa teroristima u američkim zatvorima, to bi trebalo da nam kaže Dženifer Buš. Kakva kazna preti Ansanžu zbog iskazane ljudskost bude li izručen SAD? Ansanž je dobrica, oni koji uzmu oružje i odu u tuđu državu da rasele neki narod sa svog ognjišta su teroristi. Zbog toga su braća Bitići morala biti osuđena na kaznu doživotnog zatvora, a dalbu koja je to sprečila treba da snosi odgovornost. Za mene, američki državljani koji su pomagali paljenje srpskih crkava i kuća, rušenje srpskih grobalja, otimanje imovine srbima nisu nedužni, reč je o teroristima i treba da snose odgovornost za svoja dela. Naravno, amei su mnogo jaki, pa će se iz sveg haosa koji stvaraju izvlače nekažnjeno, ali ako postoji ravnoteža, nadam se da će svi oni koji su prosipali bombe po Srbiji, Siriji…patiti kao što smo i mi patili.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.