Džim Džarmuš: Ozbiljni humor

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Hej, Džim, zamisli život krcat turbo folkom od sumraka do svitanja. E, to ti je mentalni sklop ovog naroda čije reprezente slušam svaki dan zadnjih 35 godina. Zato smo zaratili četiri puta, svi stali u deceniju i naravno, izgubili. Znam da si bio gost Emira Kusturice, ali verujem da ti on nije pričao.
    Tačno je to što si rekao, veliki reditelji moraju da nose melodiju.u sebi, da je ima u filmu, u svom ritmu. Takav je Vudi, takav je Kventin, takav si ti, takvi su i vaši filmovi.
    A uvek si birao prave, Janga, Vejtsa…, pa i Džonija, dripac je on veliki, naravno u pozitivnom smislu, jošte ume da svira gitaru.
    Slično priča Kventin, krivi sedamdesete. Vudi je, znaš, vezan za džez, naročito sving, ali kad bi i šta trebalo da seče, on reže.
    Bye

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.