Džon Jovanović: Srpski Amerikanac

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Imam jedno pitanje za sve citaoce, posebno one koji su neodoljivo zaljubljeni u americki tip demokratije i ljudskih sloboda? Zasto su gospodin. Jovanovic, kao i vecina moralne goliguzije koja se otisla preko okeana, promenili svoja „urodjenicka“ imena i uzeli ovako „lepa“ americka imena? U cemu je poenta? Ja znam. da bi Srbi u slucnoj situaciji, kada bi, recimo, Madjari ili Albanci, morali da uzimaju srpska imena dozivela, ako ne bombardovanje onda, makar, satanizaciju i sankcije?!

    1. Ako te vođa čuje, nećeš više ni obični bot da budeš, a pogotovo ne šef smene. Čovek ti dobro reče – požuri na terapiju. Uskoro će biti gužva.

  2. Cikago gaji razne tipove, Posebno srpskog porekla. Tako su se Zuti odusevljavali Rodom Blagojevicem, jer „poznaje Obamu“. Samo sto je posle prodavao Obamino mesto u Senatu, pa ga FBI uhvatio i on dobio 14 godina. Pravi Srbin… da li se poznaje sa Jovanovicem? Mora da su se sretali u toj srpskoj crkvi…

    1. Vama je od vega najsumnjiviji susret u srpkoj crkvi? Da je to bilo u nekoj katoličkoj ili anglikankoj onda bi to bila prava stvar, zar ne?! To bi bio dokaz, pored ovih imena, da je taj Srbin „mutirao“ u neku višu životnu formu. Pored ostalih „pecifičnosti“ prava je retkost, ako ne i čudoi, da gospodin Džon /ah kako to uzvišeno zvuči svim srpskim skorojevićima/, nije „zaboravio“ srpski. Naime, mnogi misle da im, pored imena i posetama SPC jezik predstavlja veliki problem da postignu poslovne uspehe u ovoj državi gde nema diskriminacije ni po kom osnovu.

      1. Kada god vidim ovo ime ne citam komentar jer znam da ga pise pravoslavni taliban bez tolerancije i bolesnog uma.

        1. Ipak ste ga pročitali. Znate da u svakom mom komentaru postoji ono što se zove istina. Moram, nažalost, da konstatujem da je kod Vas evolucija zastala negde u prvom stadijumu divljaštva. Za razliku od Vas ja, kada vidim Vaše ime, neverovatno se obradujem jer znam da će me Vaš komentar nasmejati do suza.

  3. Dali mi ocekujemo povoljnije kredite samo zato sto su njegovi roditelji odavde? Covek je postavljen da vodi posao profesionalno i nema nameru da ugrozi svoju profesionalnu karijeru sa ovim nasim muljatorima

  4. Njegovo ime i srpsko porijeklo u ovom slučaju NIŠTA ne znači. DFC razvojna agencija će da ostvari svoje interese, da proširi i učvrsti svoj uticaj. I naravno, da ogule Srbiju do koske. A ovi komentari o Džonu..to je nešto kao analiziranje jedinke stabla-ne gledajući i ne videći ŠUMU.

    1. То је само зато да се не изгуби у преводу…

  5. Negate dobar naslov. Treba da glasi AMERICKI SRBIN. DZon ce uvek gledati interes kompanije za koju radi a Srbiji ce pomoci samo onda kad se ne kosi sa interesima firme koja ga zaposljava. Sasvim normalno i neupitno.

  6. Poštovanje za ovakvog čoveka…34 godine, četvoro dece, lepa žena ( ćerka Mehmeta Oza ), bogata karijera…čovek za primer mlađim generacijama

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.