Džulija Roberts: Zgodna žena 1Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Dolazak u Beograd poznate američke glumice Džulije Roberts, iako nema nikakve direktne veze sa njenom filmskom karijerom, poslednjih dana ne silazi sa udarnih vesti većine ovdašnjih medija.

Njen višednevni boravak u srpskoj prestonici zbog poslova njenog supruga, američkog reditelja, scenariste i kamermana Danijela Modera nije prošao nezapaženo zahvaljujući sigurnosnim kamerama u jednoj od beogradskih prodavnica, prodavačici i društvenim mrežama, koji su pokrenuli medijsku mašinu. Samo zahvaljujući diskreciji beogradskih konobara čaršija nije obaveštena o visini napojnica i posluženju za stolom ovog umetničkog bračnog para i njihovo troje dece, koji je trenutno meta beogradskih paparaca. Ne baš srećna zbog ovakve medijske pažnje, DŽulija Roberts je, kako prenosi beogradska štampa, prokomentarisala da nije znala da je toliko poznata u Srbiji, zbog čega je, navodno, zatražila i obezbeđenje za svoju porodicu.

Južnjačka američka lepotica sa škotskim, engleskim, irskim, švedskim i nemačkim korenima DŽulija Fiona Roberts krajem oktobra ove godine proslaviće 50. rođendan. Njen brat i sestra takođe se bave glumom, ali sa manje uspeha. U detinjstvu je želela da bude veterinar, čak se upisala i na Univerzitet DŽordžija, ali je na kraju sve ostavila zbog glume – preselila se u Njujork i neko vreme radila kao model da bi se izdržavala i školovala. Karijeru je počela u reklamama i niskobudžetnim filmovima. Trebalo joj je dve godine da za sporednu ulogu u „Čeličnim magnolijama“ 1987. dobije Zlatni globus i da tri godine kasnije, kao Vivijan Vard u „Zgodnoj ženi“ s Ričardom Girom stekne svetsku slavu.
Posle više romantičnih komedija i trilera, kao Erin Brokovič u istoimenoj biografskoj drami u režiji Stivena Soderberga 2000. osvaja Oskara, Zlatni globus, Nagradu BAFTA za glavnu žensku ulogu, kao i nagrade Udruženja TV filmskih kritičara i Udruženja glumaca u istoj kategoriji. To je bio vrhunac njene karijere, iako je nastavila da snima filmove za koje je ponovo više puta bila nominovana za prestižne nagrade. Jedna od poslednjih takvih rola je Barbara Veston u filmu „Avgust u okrugu Osejdž“ pre četiri godine. Prema holivudskim statistikama, ukupna zarada DŽulije Robert, koju su ranije pominjali po neodoljivom osmehu, među glumicama rekordno dugim nogama i 50 najlepših stanovnika Planete u izboru magazina Pipl (People), premašuje 2,6 milijardi američkih dolara, što je svrstava među finansijski najuspešnije filmske zvezde svih vremena.

Njen lični život uvek je privlačio medije – sklonost ka filmskim partnerima i veze sa Kiferom Saterlandom, DŽejsonom Patrikom, Metjuom Perijem, Bendžaminom Bretom, brak sa Lajlom Lavetom. Za Danijela Modera udala se 2002. i s njim ima troje dece. Članica je UNICEFA, poznata je po humanitarnom radu. Uzor joj je starija koleginica Ketrin Herbern, a pletenje joj je, kako piše u njenoj zvaničnoj biografiji, omiljen hobi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari