Stručni štab i navijači Partizana mogu da odahnu zbog zdravlja Eduarda Pašeka. Jučerašnji detaljni pregledi povređene ruke golgetera crno-belih utvrdili su da posledice bolnog pada na desni lakat, na subotnjoj prvenstvenoj premijeri s Novim Pazarom, nisu teže prirode, pa će najskuplje letnje pojačanje srpskog prvaka sutra otputovati s ekipom u Dablin, na prvu utakmicu plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope s najboljim irskim klubom Šamrok Roversima (četvrtak, 20.45).

Pitanje je, međutim, kada će „grobari“ sledeći put moći da bodre Brazilca i njegove saigrače sa tribina u Humskoj, jer je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, zbog „nesportskog ponašanja“ pristalica „parnog valjka“ u prvom kolu Jelen Superlige, suspendovala stadion crno-belih „za sve utakmice domaćih takmičenja prvog tima“.

– Srećom, snimci su pokazali da Eduardu ništa nije polomljeno. U pitanju su samo lakša distorzija i blago nategnuće ligamenata lakta, s čime se može igrati. Videćemo kako će se ruka ponašati narednih dana, ali verovatno će biti spreman za Šamrok i nositi bandažu na tom meču, ako bude igrao – objasnio nam je glavni Partizanov fizioterapeut Slobodan Branković posle niza ozbiljnih medicinskih analiza.

Tako je laknulo treneru Aleksandru Stanojeviću, koji od špiceva na raspolaganju ima još Jovančića, Ščepovića, L. Markovića i Diaru, ali zato se u isto vreme smrklo upravi Partizana. Taman što su izmirili dugovanja prema bivšem kapitenu Đorđeviću i Spartak Zlatibor vodi, za transfer Mijića, i to dokazali FSS, a ovaj im juče ukinuo zabranu registrovanja novih fudbalera, s Terazija je stigla vest o zatvaranju stadionskih kapija. Disciplinci FSS verovatno su tako kaznili pevanje nacionalistički uvredljivih pesama na račun gostiju („Nož, žica, Srebrenica i sl.), kažemo verovatno jer u pisanoj vesti saopštenoj putem sajta FSS ne stoji objašnjenje da li je sankcionisan, na žalost, uobičajen dekor ne mečevima Pazaraca na strani (još dok su igrali Prvu ligu) ili nešto drugo.

– Nemam pojma o čemu se radi, od vas novinara čujem da nam je stadion suspendovan, jer iz Saveza nismo dobili nikakvu informaciju i obrazloženje odluke za koju me pitate. Ali, od njih me ništa ne čudi. Pa, tek danas su nam poslali dopis o zabrani registrovanja fudbalera, za koju je javnost saznala još prošle nedelje a mi pre nekoliko dana isplatili sav zaostali novac i to dokumentovali. Tako da nemam komentar ni zvaničan stav na nešto što nam nije saopšteno i objašnjeno – rekao na je generalni sekretar kluba Darko Grubor.

Manga potpisao

Partizan je juče angažovao još jednog igrača, 14. u ovom prelaznom roku. Doskorašnji levokrilni vezista Minhena 1860 i A reprezentativac Centralnoafričke Republike David Manga u petak je utanačio detalje saradnje s našim klubom, u subotu prošao lekarske preglede, a juče potpisao trogodišnji ugovor. Uskoro bi povratak u Humsku trebalo da ozvaniči i zadnji vezni Milan Smiljanić, koji od raskida ugovora s Espanjolom trenira s crno-belima, a u nedelju je s Mangom učestvovao u pobedi rezervista u test meču sa srpskoligašem Kovačevcem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari