Obelodanjivanje problema s registrovanjem Eduarda Abde Fereire Pašeka urodilo je plodom, jer je uprava Partizana jutro posle burnog dana u Humskoj i razočaranih reakcija sportskog direktora Mladena Krstajića i trenera Aleksandra Stanojevića dala nalog za uplatu dugovane rate Sao Kaetanu, čime je ispunjen osnovni uslov za formalan prelazak brazilskog napadača u redove srpskog prvaka.


– Na zadovoljstvo svih u klubu i navijača Partizana, uplaćen je novac za Eduarda. Sada na scenu stupa Marko Vjetrović (portparol kluba – prim. aut), koji će u FS Brazila požuriti izdavanje sertifikata – s olakšanjem nam je juče saopštio Mladen Krstajić, vidno raspoloženiji nego prethodnu noć.

– Možda sam tako izgledao, ali nisam bio nervozan. Samo sam umoran, jer danonoćno tragam za pojačanjima. Ni Stanojević nije bio besan. Razumite ga. Bez obzira na strategiju podmlađivanja ekipe, normalno je da mu se žuri sa formiranjem i uigravanjem tima. Obojica smo pod pritiskom – tvrdi doskorašnji kapiten „parnog valjka“, koji je do sinoć, u ponoć, imao rok da prijavi igrače za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Krstajić nije želeo da objašnjava kako je moguće da neko za šest dana promaši dogovoren termin isplate, ako Partizan nema problem s parama kao što se priča.

– Nismo ni prvi ni poslednji klub u kojem se desio ovakav problem, verujem da se neće ponavljati u budućnosti – stišava strasti sportski direktor Partizana, po čijoj zabrani budući vođa napada tima nije bio u protokolu test meča s Metalurgom.

– Insistirao je da igra, ali nisam hteo da rizikujem tužbu Sao Kaetana. Eduardo je normalno podneo ovu situaciju, a ostale igrače ne sme da dotiče i uznemirava ta priča – upozorava Krstajić, koji se uzdržao i od komentara eventualnog štrajka zaposlednih u Radnoj zajednici FK Partizan.

– Te stvari nisu u mom domenu. Znam samo da ekipa ne sme i neće da trpi. Kao i to da su igračima isplaćene sve plate, ugovorne rate i premije. Duguje se samo nešto malo nama starijima, ali to nije strašno – uverava novopečeni funkcioner.

Još jedna vatra je ugašena pre nego što je buknula u požar. Do nove varnice.

Đurić: Aljkavost administracije

Predsednik kluba Dragan Đurić tvrdi da su razlozi kašnjenja banalne prirode.

– Radi se o običnoj aljkavosti administracije, zbog koje neće nikome leteti glave. Struka me je jutros u 08.15 obavestila o problemu, da bi novac već u 09.05 uplaćen na račun Brazilčevog bivšeg kluba. Nema potrebe za dizanjem tenzije. Eduardo je naš i igraće protiv Škendije – tvrdi prvi čovek crno-belih.

Petrović bez ugovora

Radosav Petrović ipak nije postao fudbaler Vitesea, a da li će i kada će to niko ne zna. Partizan i holandski klub su se složili oko obeštećenja, jedini A reprezentativac crno-belih prošao lekarske preglede, ali su celu priču iskomplikovali zahtevi igračevog menadžera, pa se mladi vezista vraća u Beograd. Prema tvrdnji Krstajića, neće biti u konkurenciji za duele s Škendijom, jer je „propustio nekoliko dana treninga i uigravanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari