Dok se Partizanov predsednik Dragan Đurić i njegovi istomišljenici iz Upravnog odbora spremaju za veliko finale obračuna s klupskom opozicijom, na Skupštini crno-belih 20. februara, odnosno njenoj eventualnoj izbornoj sednici koju nedelju posle, fudbaleri srpskog prvaka i novi trener Izraelac Avram Grant, u rodnoj zemlji naslednika smenjenog Aleksandra Stanojevića odrađuju prvu fazu inostranih priprema za prolećnu polusezonu.

I pobeđuju. Ruski drugoligaš SKA Energija savladan je s 4:2, a tamošnji šampion Makabi iz Haife s 3:0. U strelce su se upisala dvojica defanzivaca (Ivanov, Miljković) i tandem vezista (Babović, Tomić), a čast napadača za sada brani Eduardo Pašeko, golgeter u oba duela.

– Rekao sam da ću biti drugačiji i bolji kada se vratim s pauze. Odmor mi je bio potrebniji nego drugima, jer sam na letnje pripreme došao pravo iz prvenstva u mojoj zemlji, koje je u to vreme bilo u punom jeku. Za ovih šest meseci sam se adaptirao na novu sredinu i vaš fudbal, a s ovom svežinom i pripremama trebalo bi da dođem do igre i efikasnosti koja me je dovela u Partizan. Videćete pravog Eduarda na proleće. Biće, naravno, teško „izgurati“ iz prvih 11 sjajne napadače Markovića i Šćepovića, iza kojih je super jesen, ali verujem da ću se kod novog trenera izboriti za svoje mesto i status – nada se skupo plaćeni Brazilac, koji još nije opravdao epitet najvećeg letošnjeg pojačanja.

Za razliku od njega, Mohamedu Kamari nije do rada, a ni do priče o daljoj karijeri. Ni reprezentativac Sijera Leonea ni njegov menadžer, koji je zbog svog klijenta potegao u Hercliju, kraj Tel Aviva, nisu uspeli da ubede koordinatora za sportska pitanja Alberta Nađa da digne rampu sa odlaska ovog odličnog zadnjeg veznog. Član UO, zadužen za sortiranje ponuda umesto smenjenog sportskog direktora Mladena Krstajića, tvrdi da je Medu zvanično tražila samo Granada, ali su Španci nudili nedovoljno para, igračev zastupnik se kune da ih je bilo više i još boljih, a Kamara zbog, navodne ili stvarne, glavobolje nije igrao drugi duel, niti trenirao dan pre, dok novinarska pitanja o sporu s klubom i očiglednom nezadovoljstvu zaobilazi u visokom luku.

Kako god, pomenuti fudbaler teško da ove zime može na zapad Evrope, gde je mahom završen zimski prelazni rok, ali ima vremena da ode u Rusiju ili taj deo sveta.

Sajt protiv Đurića

Deo navijača nezadovoljnih radom ljudi koji vode klub, pokrenuo je sajt www.upravanapolje.com, na kojem između ostalog možete da učestvujete u video igri „Pogodi predsednika Dragana Đurića kopačkom“ ili naručite majice s ispisanim zahtevom za odlazak prvog čoveka „parnog valjka“.

Čelnici u poseti

Danas bi ekspediciju Partizana na Bliskom Istoku trebalo da poseti i predsednik kluba Dragan Đurić, kojem će društvo praviti članovi Upravnog odbora Ratko Zatezalo i Miroslav Ateljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari