Efektiva: Neopravdano poskupljenje tehničkog pregleda

Ostavite komentar


  1. Najbolje da zaokruže na 10.000 i da ne razmišljaju da li će da „iskoči“ neki nepredviđeni trošak, zlunetrebalo, nedajbože i slično. I prošla cena, i ova sadašnja, i neka nova – nemaju veze s vezom, to je harač koji hoče da uzme tehnički pregled i to je sve.

  2. Premije obaveznog osiguranja vozila su pod kontrolom države (NBS) i nisu na režimu slobodnog formiranja cena,Takođe je i provizija kod prodaje ovih polisa zakonom limitirana na 5%..Cene goriva su na režimu slobodnog formiranja cena,zavisi od berzanske cene nafte,uz visike akcize.Oblast tehničkih pregleda decenijama nije regulisana a država gubi velike prihode od PDV,najmanje milijardu dinara godišnje.Cene tehničkih pregleda treba limitirati na 2-3.000 din,državnim propisom,uz plaćanje PDV-a.Zar je to teško,nije,a zašto se neće,to je drugo pitanje.Vidite samo ko su preko 50% vlasnici tehničkih pregleda,i biće jasno.

  3. Osiguravajuće kuće su smanjile svoje provizije na 5 % zato što ih je na to primorala NBS., a sve zbog toga da bi se jedinoj državnoj osiguravajućoj kući „Dunav“ osiguranje, samnjili gubici. Zamislite situaciju u kojoj na sastanku svih osiguravajućih kuća, od kojih su sve osim Dunava privatne, u NBS Tabakovićka daje takvu naredbu, a u jednoj ruci drži spisak osiguravajućih kuća, a u drugoj ruci drži njihove licence za rad, pa ko ko to ne prihvati – gubi licencu.

  4. U ovoj vesti nedostaje i druga strana – kolike su nove obaveze tehničkih pregleda u sledećem periodu oko prilagođavanja novim propisima i koliko puta godišnje plaćaju kazne po prijavama policije koje su u stvari državni reket od 50.000 dinara, najmanje 3-4 puta godišnje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.