Poslednjih dana 2008. godine u kostolačkom Domu zdravlja organizovana je prigodna svečanost povodom dva događaja. Privredno društvo Termoelektrane i kopovi Kostolac doniralo je ovoj zdravstvenoj ustanovi novi EKG aparat, a dr Emil Andrun, poznati kostolački pedijatar posle četiri decenije rada ispraćen je u zasluženu penziju. Zajednički imenilac za oba događaja, po rečima dr Miodraga Bogosavljevića, direktora Zdravstvenog centra Požarevac, je briga za druge ljude.

 On je dodao da nema boljeg načina da se zasluži poštovanje lokalne društvene zajednice nego da se dobrim delima pomaže ljudima, a zahvalio je na donaciji odgovornim ljudima iz kostolačke kompanije EPS-a, koja je višedecenijski donator Zdravstvenog centra. Pozdravljajući prisutne goste dr Ljubiša Jovanović, direktor kostolačkog Doma zdravlja istakao je da će se uključivanjem novog EKG-a znatno podići nivo usluga u ovoj ustanovi. Aparat je uručio Miroslav Ivković, pomoćnik direktora PD TE – KO Kostolac, najveće privredne organizacije u Braničevskom krugu sa 3.600 zaposlenih radnika, koja je u zdravstvenoj zaštiti oslonjena, pre svega na Zdravstveni centar Požarevac, odnosno na Dom zdravlja u Kostolcu. Ivkovićje istakao dugogodišnji parnterski odnos PD TE – KO Kostolac i Zdravstvenog centra i za budući period najavio nove donacije u skladu sa mogućnostima Privrednog društva.

Dom zdravlja Kostolac je krajem 2008. godine dobio i četiri kompjutera sa štampačima u sklopu programa „Kapitacije“. U toku prošle godine počela registracija pacijenata vezana za izabranog lekara. Ova četiri kompjutera dodeljena su službama Opšte medicine, Medicine rada, Stomatologije i Pedijatrije, kako bi se lakše vodila medicinska dokumentacija i lakše sarađivalo sa Republičkim Zavodom za zdravstveno osiguranje. Na taj način će se, po rečima direktora požarevačkog Doma zdravlja, dr Svetlane Radović, bitno olakšati međusobna komunikacija dva Doma zdravlja koja pripadaju istom Zdravstvenom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari