Ekipu Televizije N1 u Nišu napali radnici Vodovoda i zahtevali da prekinu snimanje 1

Novinarsku ekipu Televizije N1 iz Niša napali su jutros radnici niškog vodovoda Naisus dok je snimala raskopavanje Njegoševe ulice, u kojoj je tokom vikenda voda „izvirala“ iz kolovoza, zahtevajući da “prekine snimanje”. Četvorica radnika JKP Naisus prišli su novinaru Milanu Stojanoviću i snimatelju Bobanu Rajkoviću, zahtevajući da im Stojanović pokaže novinarsku legitimaciju, a uz poruku: […]

Novinarsku ekipu Televizije N1 iz Niša napali su jutros radnici niškog vodovoda Naisus dok je snimala raskopavanje Njegoševe ulice, u kojoj je tokom vikenda voda „izvirala“ iz kolovoza, zahtevajući da “prekine snimanje”.

Četvorica radnika JKP Naisus prišli su novinaru Milanu Stojanoviću i snimatelju Bobanu Rajkoviću, zahtevajući da im Stojanović pokaže novinarsku legitimaciju, a uz poruku: “Ti mene snimaš” , “Ne možeš da me snimaš” i “Daj legitmaciju”.

Ekipa N1 je pozvala policiju, koja je došla i obezbeđivala ih dok su obavljali novinarski posao.

“Ovo je bio pokušaj zastrašivanja, klasičan napad i sprečavanje nas kao medija u izveštavanju sa događaja. Pozvali smo policiju, ekipa je došla i jedino što su nas pitali bilo je ‘da li smo dobili pretnje smrću’. Ponudili smo im da pogledaju snimak”, kaže novinar Stojanović za Danas.

On kaže da su ih policajci pitali “kada završavaju snimanje”, kako bi bili tu da “spreče incident”.

“Onda su i nas, koji smo ih zvali jer smo napadnuti i sprečeni u obavljanju posla, i ove radnike Naisusa, upozorili na ‘remećenje’ javnog reda i mira’”, rekao je Stojanović.

On je dodao da su im pripadnici policije kazali da će o ovom “slučaju” obavestiti nadležnog tužioca.

https://rs.n1info.com/vesti/reporter-n1-milan-stojanovic-napadnut-u-nisu/

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari