Eko straža priznala grešku: Sudski nalog Simišićevoj supruzi nije bio za privođenje 1Foto FoNet Milica Vučković

Udruženje Eko straža saopštilo je danas da je napravilo grešku i da poziv na sud supruzi osnivača to udruženja, Jeleni Janković Simišić, nije bio za privođenje, već u vezi sa sporom njenog oca za poništavanje ugovora o izdržavanju.

Eko straža je u objavi na Instagramu navela da Janković Simišić nema nikakve tužbe i postupke u svoje ime, kao i da nije u pitanju poziv na ostavinsku raspravu, kako su preneli pojedini mediji.

„U pitanju je rešenje o sporu njenog oca za poništavanje nekog ugovora o izdržavanju, dobila je rešenje da je ona naslednik tog spora. Nije očekivala to jer je mislila da je majka pravni naslednik, a ne obe“, dodaje se u saopštenju.

Udruženje je dodalo i da im je bilo važno da budu drugačiji od ostalih i da priznaju da su pogrešili, „i pored toga što će tabloidi definitivno zloupotrebiti to saopštenje“.

„Nije nam bio cilj da obmanemo bilo koga ili da manipulišemo emocijama. Jednostavno ovo saopštenje je precizan opis svih dešavanja i našeg mentalnog stanja u tom trenutku dok imamo osećaj da nas terete za nepostojeće krivično delo. Ako je za utehu, bar još deset ljudi je videlo poziv pre nego što smo ga objavili na mrežama i niko nije imao drugačije mišljenje od našeg“, dodaje se.

Eko straža je navela i da ne može da tvrdi da je poziv poslat namerno u periodu kada su bili na odmoru, bez detalja o licu u postupku, što nije lično dostavljen.

„Iako je previše nekih koincidencija, činjenica je da definitivno nije bio nalog za bilo kakav vid privođenja“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari