Nakon osam sati rada prekinuta 23 sjednica Skupštine opštine Pljevlja, koja je održana 2 februara u petak.


Na početku 23 zasjedanja odbornici su usvojili predloženi dnevni red i dogovorili se da izvještaj o stanju životne sredine na teritoriji opštine Pljevlja za period od 2008 do 2012 godine i izvještaj o izvršenju zaključaka SO-e Pljevlja donijetih u maju i junu 2012 godine spoje u diskusijama, a da se o njima pojedinačno glasa.

Povodom razmatranja četvorogodišnjeg izvještaja o stanju životne sredine sjednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i agencije za zaštitu životne sredine.

Pojedini odbornici iskazali su nezadovoljstvo zbog toga što ministri i direktori relevantnih državnih institucija zaobilaze Pljevlja kada se od njih očekuje veliki broj konkretnih odgovora, već šalju svoje saradnike. Predstavnici državnih institucija imali su malo odgovora na postavljena pitanja i uglavnom su tražili da im se u pisanoj formi dostave pitanja na koja će proslijediti odgovore. Odbornici su pretežno tražili odgovore o hemijskom sastavu praškastih čestica u vazduhu, svakodnevne rezultaze kvaliteta vazduha, kao i o projektima koji se vode u cilju zaštite životne sredine.

Mnoga pitanja su bila upućena i direktoru TE Pljevlja Luki Jovanoviću u vezi brane na Maljevcu, njenoj stabilnosti i rekultivaciji, kao i o upotrebnoj i građevinskoj dozvoli. Odgovori su uglavnom bili da se sve aktivnosti obavljaju u skladu sa zakonom i da TE Pljevlja nastoji da učini sve kako bi životna sredina što manje bila ugrožena sa njihove strane.

Nastavak sjednice je protekao u međusobnom optuživanju vlasti i opozicije i polemikama o ogroženosti životne sredine i nakon 8 sati rada sjednice je prekinuta i njen nastavak je zakazan za danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari