Ekološki aktivista Mijoljub Stevanović: Odlaganje pepela u kamenolomu kod Kragujevca može da ugrozi okolinu

Kragujevački ekološki uzbunjivač upozorava na problem

Ostavite komentar


  1. Ovo je čisto lupetanje u političke svrhe i ličnu promociju.Gde završava pepeo od hiljade peći na ugalj u Kragujevcu,ko zna kakvog kvaliteta.Dali ove peći imaju filtere i dali zagađuju vazduh i okolinu.Zašto se nebori da se ne prodaje i troši ugalj u privatnim domaćinstvo.Kakav bi bio vazduh u Kragujevcu da nije Energetike koja filtrira dim i da se sva ona domaćinstvo koja ona greje greju na ugalj i drva.Ovaj pepeo se kada se pokvasi stvrdnjava kao cement pa ga dodaju u građevinski materijal,a u pametnim zemljama i u puteve kao dodatak.Koja je sigurnost u grejanju na gas ovolkog broja stanova,kad svako u transportu gasa može da zavrne ventil.Koliko će da budu veći troškovi za gas nego za ugalj pa samim tim i skuplje grejanje za građane Kragujevca?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.