U ovom poslu nam nije na prvom mestu profit i zbog toga smo postavili čitavu akciju tako da poslujemo na pozitivnoj nuli jer je svrha tog posla prvenstveno ekološka. Mi prikupljamo i baliramo plastični otpad koji takav predajemo novosadskoj firmi „Grintek“. Prihodima od tog posla pokrivamo troškove nabavke vreća za plastični otpad, goriva za njegov prevoz i angažovanja radne snage za njegovo sakupljanje.

U ovom poslu nam nije na prvom mestu profit i zbog toga smo postavili čitavu akciju tako da poslujemo na pozitivnoj nuli jer je svrha tog posla prvenstveno ekološka. Mi prikupljamo i baliramo plastični otpad koji takav predajemo novosadskoj firmi „Grintek“. Prihodima od tog posla pokrivamo troškove nabavke vreća za plastični otpad, goriva za njegov prevoz i angažovanja radne snage za njegovo sakupljanje. Na presi za baliranje tog otpada rade zaposleni u „Komunalcu“ i vojnici na civilnom služenju vojnog roka u našem preduzeću“, rekao je Šljivančanin..
Za potrebe baliranje plastičnog otpada Javno preduzeće „Komunalac“ je kupilo hidrauličnu presu, čija je cena 1,1 milion dinara, a u kupovini je učestvovao i opštinski ekološki fond koji je izdvojio 215.000 dinara. Šljivančanin naglašava da je reč o univerzalnoj presi, koja omogućava da se, kupovinom odgovarajućih kontejnera, selektivno prikuplja i balira i papir i metal. Plastični otpad se u Kuli sakuplja u 40 mrežastih kontejnera, postavljenih ispred stambenih zgrada, dok domaćinstva za odlaganje plastičnog otpada besplatno dobijaju specijalne vreće. Za domaćinstva koja redovno pune ove vreće, rukovodstvo „Komunalca“ obezbedilo je i povlasticu od deset odsto popusta na računima za odnošenje smeća.
Javno preduzeće „Komunalac“ za neredni period ima u planu da – u saradnji sa lokalnom samoupravom – pokrene i akciju sakupljanja hartije i kartonske ambalaže. Da bi se krenulo u tu akciju potrebno je nabaviti namenske kontejnere u kojem će otpad biti zaštićen od kiše, vlage i opasnosti da se zapali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari