Ekološki ustanak: Svako ko podržava projekat Rio Tinto suočiće se sa masovnom pobunom 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/EV)

Pokret Ekološki ustanak ocenio je danas da će se „svako ko podržava“ projekat Jadar kompanije Rio Tinto, „suočiti sa masovnom pobunom gradjana“.

Prethodno je američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil izjavio da projekat Rio Tinto „nije samo običan rudarski projekat“ kao i da se SAD „trude da podrže“ tu kompaniju.

„O projektu Jadar svoje mišljenje su jasno iskazali svi, od čobanina do Srpske akademije nauka i umetnosti, i niko ne treba da sumnja da će, ukoliko se nastavi sa pritiskom, cela Srbija ponovo biti blokirana. O našem litijumu, zlatu, našim vodama i prirodnim resursima odlučivaće samo građani Srbije, a nikako Aleksandar Vučić i njegovi strateški ‘pajtosi’ – Rio Tinto i ostali predatori“, naveo je jedan od lidera Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

Pozvao je ambasadora SAD da, „ukoliko je zaista iskreni prijatelj Srbije i njenih građana“, utiče na Vučića da odustane od projekta Jadar i eksploatacije litijuma u okolini Loznice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari