Ekološki ustanak: Zaštitite porodicu iz Nedeljica od Vučića, „najvrednijeg volontera Rio Tinta“ 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/DS)

Ekološki ustanak pozvao je sve ekološke organizacije, političke stranke, javne ličnosti i institucije da stanu u zaštitu porodice Petković iz Gornjih Nedeljica, čiju je bezbednost, kako saopštavaju, „navredniji volinter Rio Tinta, predsednik države Aleksandar Vučić“, u svom današnjem nastupu ugrozio iznoseći neistine da su primili novac od kompanije. Rio Tinto.

Kako navode, upiranje prstom i pretnja četvoročlanoj porodici Petković je ponižavajuće bedno ponašanje za svakog čoveka koji ima gram ljudskosti i empatije.

„Lako je sa pozicije apsolutne moći pretiti i upirati prstom u porodicu kojoj ste vi i vaš Rio Tinto skrojili sudbinu ekoloških izbeglica. I dok vi potpuno besplatno svom snagom lobirate za projekat o kome se izjasnila SANU, za čije članove javno govorite da su lopovi i neznalice, za to vreme vaši prvi saradnici i kumovi preko noći postaju vlasnici najskupljih stanova u Beogradu i lupaju besna kola kao po Dedinju. U ime desetine hiljada ekoloških aktivista koji neće dozvoliti proterivanje ljudi iz Gornjih Nedeljica, Ekološki ustanak poručuje Aleksandru Vučiću da ga se ne plašimo, ni njega ni njegovih batinaša, ni njegovih navijača ni tajnih službi krimiminalaca. Život u Gornjim Nedeljicama mora da se nastavi. Obećavamo ti, Aleksandre Vučiću, da ćemo ga braniti svim sredstvima i do kraja“, naveo je Ekološki ustanak u saopštenju.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće pustiti „nekim službama“ da drugi put daju „šuster – mat“ po pitanju iskopavanja litijuma u Srbiji, kao što su, kako je rekao, to uradili prošli put, i pozvao je lidere protesta „Ne damo Jadar“ da idu zajedno na poligraf, da se vidi ko je „plaćen“.

„Oni neka izaberu mesto za poligraf, pa da vidimo da li su primili pare. Je li taj (Nebojša) Petković i njegova porodica primila pare, ti govornici, je li taj Blagojević primio 700.000 evra ili nije, ili sam ja primio nešto. Oni danas protiv, a ja bez dinara za, znate zašto, jer je meni Srbija važna“, rekao je Vučić novinarima posle sednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba VS u Beogradu.

Nebojša i Marijana Petković iz udruženja „Ne damo Jadar“ prihvataju Vučićev poziv na poligraf, ali uživo na RTS-u. Nebojša Petković za N1 kaže i da je njegova porodica danima na meti hajke provladinih medija, i da je već dobio pretnje „Vučićevog vojnika“ iz Gornjih Nedeljica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari