Postoje izuzetni uslovi za produbljivanje saradnje, posebno ekonomske, koja se zasniva na tradicionalno dobrim odnosima između Švedske i Srbije – složili su se u jučeraçnjem susretu predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i ambasador Švedske u Srbiji Krister Asp, saopštila je Vlada Vojvodine.


– Pozitivna iskustva saradnje Vojvodine sa Švedskom na polju uspostavljanja društvenog dijaloga, saradnje sindikata, rodne ravnopravnosti, kao i u oblasti zapošljavanja, dobra su osnova za proširenje saradnje i na druge oblasti. Pored poljoprivrede, u Vojvodini tradicionalno najjače privredne grane, energetika je oblast čiji su potencijali nedovoljno iskorišćeni, rekao je predsednik Pajtić i upoznao ambasadora sa značajnim ulaganjima koje je Vlada Vojvodine sprovela u poslednjih sedam godina.

Ambasador Krister Asp je rekao da se investitori iz Švedske, interesuju za uspostavljanje ekonomske saradnje i pokazao interesovanje za prilike u Vojvodini. Ambasador Asp pozdravio inicijativu da Vojvodina u sedištu EU ima svoje predstavništvo. Povod za današnju, prvu zvaničnu posetu ambasadora ævedske AP Vojvodini, bilo je otvaranje izložbe karikatura postavljene u centralnom holu Vlade Vojvodine, a posvećene suočavanju sa klimatskim promenama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari