Ekonomski fakultet uvodi novi biznis smer 1Foto: Ekonomski fakultet

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu najavljuje uvođenje još jednog međunarodnog programa na osnovnim studijama, i to iz oblasti savremenog biznisa i menadžmenta, koji će se realizovati po programu jedne od najsprestižnijih svetskih škola iz oblasti ekonomije, saopštio je tajfakultet.

Naš fakultet je pre dve godine počeo sa realizacijom međunarodnog programa osnovnih studija iz „Ekonomije i finansija“, na engleskom jeziku, po programu kreiranom od strane prestižne Londonske škole ekonomije i političkih nauka, a koji našim studentima obezbeđuje dve diplome – Univerziteta u Londonu (fakultet nosilac – LSE) i Univerziteta u Beogradu (Ekonomski fakultet)“, rekao je dekan Branislav Boričić.

Kako Boričić dodaje, s obzirom da je ovaj program izazvao veliko interesovanje kao i da ispitni rezultati ukazuju da su studenti ovog fakulteta pokazali da su potpuno dorasli ovom akademskom zadatku, Ekonomski fakultet u Beogradu je krenuo sa intenzivnim pripremama za uvođenje još jednog sličnog međunarodnog programa, ovaj put iz oblasti savremenog biznisa i menadžmenta

On je istakao da se nada da će taj fakultet studentima koji ga ove godine upisuju moći da ponudimo i taj novi program.

Dodaje da će čim pripremne i formalne procedure budu završene, Ekonomski fakultet izaći i sa zvaničnim obaveštenjem na ovu temu.

Za znatan broj naših studenata koji već studiraju na postojećem međunarodnom programu iz „Ekonomije i finansija“, obezbedili smo stipendije, u saradnji sa partnerskim kompanijama, koje su prepoznale potencijal ovog projekta i podržale mlade talente”, zaključuio je on.

Nastavu na postojećem međunarodnom programu osnovnih studija u Beogradu izvode profesori Ekonomskog fakulteta, na engleskom jeziku, po programu i literaturi preporučenim od strane Londonske škole ekonomije, čiji profesori će ispitivati studente. Po završetku četvorogodišnjeg studijskog ciklusa studenti uz diplomu Univerziteta u Beogradu (Ekonomskog fakulteta) dobijaju i diplomu Univerziteta u Londonu (LSE).

Studentima, koji to žele, omogućeno je da jednu godinu studija provedu na Londonskoj školi ekonomije u Londonu. Takođe, omogućena im je direktna prohodnost na master studije na tom fakultetu i na drugim prestižnim univerzitetima širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari