U kući Nikole Mišića (77) iz Ostrva, opština Veliko Gradište, u utorak ujutru, oko sedam sati, došlo je do požara usled eksplozije plinske boce. Tom prilikom nastradala je Nikolina supruga, Ružica (77), dok je njihov sin Dragiša (58) zadobio teške opekotine opasne po život, pa je hitno prebačen na kliniku u Beograd. Sam Nikola zdobio je lakše opekotine.


Do požara je došlo, najverovatnije zbog neispravnosti ventila i dovodnog creva na boci proizvedene 1979. godine. Domaćin kuće Nikola kada je čuo da šišti plin iz boce pokušao je da je odvoji od peći na kojoj je bila priključena. Međutim, tom prilikom smeša iz nje koja je ispunila prostoriju se samozapalila, pa je došlo do eksplozije i požara. Od dima koji je nastao Nikolina supruga Ružica, koja je bila slabo pokretna, se ugušila, a njeno telo zahvatio je plamen. Opekotine teže prirode zadobio je njihov sin Dragiša, dok je Nikola zadobio lakše po licu i rukama, pa je nakon pružene pomoći u Domu zdravlja u Velikom Gradištu, pušten kući.

U požaru je izgorla dnevna soba, kuhinja, deo krova, frižder, kombinovani električni šporet, šporet na čvrsto gorivo, deo kuhinje i trosed. Požar nije zahvatio ostale prostorije, a pričinjena šretaprocenjuje se na 400. 000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari