U pogonu u namenskoj industriji „Milan Blagojević“ u Lučanima juče oko devet časova u eksploziji prese za proizvodnju raketnog goriva i artiljerijskih baruta lakše je povređen jedan radnik. Reč je o posekotinama po nozi od stakla, a nakon što mu je pružena prva pomoć, on se vratio na posao. Inače, jedna od radnica je otišla kući zbog trauma izazvanim eksplozijom, ali nije povređena.


– Radnici na presi su se pridržavali propisa o radu i zaštiti, zbog čega su i spasili svoje živote – rekao je za Danas direktor Namenske industrije „Milan Blagojević“ Radoš Milovanović. Prema njegovim rečima, ovo je najopasniji proces proizvodnje, pa se tom presom i upravlja sa udaljenosti.

– Radnici nisu bili u pogonu, već na mestima odakle rukovode proizvodnjom. Suština rada na ovakvim mestima jeste da se strogo moraju poštovati propisi – naglasio je Milovanović. On je dodao da se visina štete utvrđuje.

Kako se saznaje, od eksplozije su izbijena vrata i prozori, dok je delimično uništena presa osigurana. Ekipe policije i vatrogasci su na mestu eksplozije i utvrđuje se nastala šteta.

Inače, u trenutku eksplozije u pogonu je bilo oko deset radnika. Radnici nisu bili u pogonu već na mestima odakle rukovode proizvodnjom, što im je omogućilo da se na vreme spasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari