Eksplozija u fabrici "Sloboda" u Čačku, povređeni radnik nije životno ugrožen 1Foto: AirWolf/Vikipedija

Radnik Slobode u Čačku koji je povređen jutros u eksploziji u toj fabrici namenske proizvodnje nije životno ugrožen, rečeno je FoNetu u Urgentnom centru Opšte bolnice u tom gradu.

Povređeni radnik nalazi se na odeljenju intenzivne nege, a stabilan je i njegovo stanje će se i dalje pratiti, rečeno je u Urgentnom centru.

U pitanju je radnik star 36 godina koji je primljen sa opekotinama lica i vrata i povredama desne ruke.

Nakon prijema, urađen mu je skener koji je pokazao da nema drugih ozbiljnijih povreda organa, nakon čega je smešten u jedinicu intenzivne nege.

Drugi radnik koji je povređen imao je samo manju ogrebotinu od stakla i otpušten je odmah posle pregleda, rečeno je u Urgentnom centru.

Kompanija Sloboda iz Čačka saopštila je da su u jutrošnjoj eksploziji u jednom od pogona povređena dva radnika, od kojih je jedan zadržan na bolničkom lečenju.

U saopštenju su naveli da je u 8 časova došlo „do tehnološke eksplozije na liniji laboracije artiljerijskih košuljica“ i da je povređenim radnicima „odmah ukazana medicinska pomoć“.

„Jedan radnik je nakon pregleda pušten na kućno lečenje, dok je drugi povređeni radnik, koji je u stabilnom zdravstvenom stanju, zadržan na bolničkom lečenju“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da kompanija preduzima „sve potrebne mere u cilju nastavka proizvodnog procesa“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U Hitnoj pomoći u Čačku Danasu je rečeno da za sada ne mogu dati nikakve informacije o ovom događaju.

Podsećamo, ovo nije prvi incidetn koji se događa u ovoj fabrici.

Kako navodi OzonPress iz Čačka, u fabrici „Sloboda“ u 2021. godini dogodile su se dve jake eksplozije zbog kojih je pričinjena velika materijala šsteta u samoj fabrici i na okolnim kućama ali javnost nikada nije saznala šta je bio uzrok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari