Gradsko veće Subotice usvojilo je predlog da se za reviziju budžeta za 2012. godinu angažuje eksterni revizor. Ovo je u izvesnom smislu i odgovor gradske vlasti na izveštaj revizora za budžeta iz 2011. godine u kojem je nađeno mnogo nepravilnosti i koji je izazvao mnogo reakcija u javnosti. Kako je napomenuo gradonačelnik Subotice Modest Dulić, ovakva odluka Gradskog veća, koja će biti upućena Skupštini na usvajanje, doneta je kako bi se omogućilo da se budžet zaista transparentno i javno troši.


Eksterni revizor će biti još jedan kontrolni mehanizam budžeta i njegovog trošenja, pored redovne Državne revizorske institucije i lokalnog revizorskog mehanizma koje takođe može formirati lokalna samouprava, po preporuci DRI. Eksterni revizor se angažuje u specijalnim slučajevima, na zahtev lokalne samouprave i uz odobrenje skupštine.

– Želimo da budžet za 2012. godinu proveri i eksterni revizor, a sve to doprinosi formiranju takvog sistema koji će omogućiti transparentno, kvalitetno i u skladu sa propisima trošenje budžeta – rekao je Modest Dulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari