“El Pais”: Srbija teško prihvata svoju ulogu u ratovima u bivšoj Jugoslaviji

Poznati španski dnevni list objavio tekst o tvrdnjama Milomira Marića i Predraga Antonijevića da su prijerdorski logori bili otvorenog tipa i vređanjem logoraša Fikreta Alića da je “onaj mršavi od turbeluloze”

Ostavite komentar


  1. Srbija to nikada nije ni prihvatila a izgleda ni porodice poginulih od Slovenije do Kosova! A što je još gore i danas u Srbiji sviraju ratne trube i mržnja prema svim koji ne misle kao većinska Srbija!

  2. Zašto Danas učestvuje u kreiranju teških laži. Da ste izostavili ovu naslovnu stranu priča bi `ladno prošla. I sami autori sporne fotografije su izjavili da ovo nije fotografija logora i logoraša jer oni nisu u ograđenom prostoru, nego ispred njega (bodlje na žici su okrenute unutra, a ne napolje). To je više puta potvrđeno, tako da nije lep da širite propagandu na ovaj način. Što se tiče teme niko ne negira postojanje logora, ali ova naslovna strana nije dokaz toga. Kao ozbiljno glasilo treba da pazite na te detalje. (Da ne bude kao slika biologa Maksa Vebera na naslovnoj strani, a unutra tekst o sociologu Maksu Veberu).

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.