Porodična kompanija ‘’Tekijanka’’ iz Kladova nesvakidašnjim i vrednim novogodišnjim poklonom obradovala je učesnike i nastavnike osnovne škole ‘’Svetozar Radić‘’ u Tekiji. Najsavremenije nastavno učilo, elektronska pametna tabla stigla je u ovu školu kako bi osnovcima iz ove ribarske varošice pomogla u sticanju novih znanja.

– Učenici će moći da unaprede svoje kreativne sposobnosti i da za kraće vreme nauče što više, jer interaktivna školska tabla nije namenjena samo nastavnicima, veći deci koja će imati bezbroj mogućnosti da je koriste naročito u nastavi matematike, fizike, hemije i biologije. Upotrebom elektronske pametne table nastava će dobiti na dinamičnosti i maštovitosti – naglašava Mihajlo Sideris, direktor osmogodišnje škole „Svetozar Radić“ u Tekiji.

U ovoj obrazovnoj ustanovi trude se da idu u korak sa razvojem nauke i tehnologije , nastojeći da đacima omoguće iste uslove za nastavu koje imaju i njihovi vršnjaci u gradu. Tome će doprineti i ova novogodišnja donacija ‘’Tekijanke’’ vredna dve hiljade evra koju čine elektronska tabla, računar, kamera i štampač.Tekijanska škola je inače najstarija u kladovskom kraju i sa izdvojenim četvororazrednim odeljenjem u naselju Planinica ukpno ima 68 učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari