Embargo na Handkea

NOBELISANJE

Ostavite komentar


  1. Mene najviše čudi zbog čeka je na Handkea tek sad posle dodele Nobelove nagrade počela histerična hajka, a ne onda kada je on počinio sva ta zlodela, pre 15-20 godina? Sve to deluje orkestrirano po nečjem (ko zna čijem) nalogu.

    1. O kojim Handkeovim zlodelima pišete gospodine? Da li vi znate nešto što javnost i nadležni ne znaju?

  2. „Pravda za Srbiju“ što je čuvala Jugoslaviju? To majstore! Samo još da je to bila istina.

  3. Svaka čast za ovaj tekst! Žao mi je što autor, kad je već pomenuo Davida Albaharija, nije pomenuo Filpa Davida koji je sramnom izjavom da je Hanke moralna nula potvrdio konstantu dosadašnjih izjava o Srbiji, Srbima i sprskim prijateljima.

    1. Pa pomenuo je Filipa Davida , i to ne bas laskavo. Cudi me da kritikuje Basaru, koji postuje Handkea i samo se cudi zasto Srbi likuju, indirektno valjda hoce da kaze, da nismo imali nikakvu zaslugu u njegovom uspehu. Donekle je i tacno. Srbi su bili samo zahvalna tema, sto se naknadno ispostavilo.

  4. A ko je ovaj „veliki“znalac? I on ce da napada jednog Davida i Basaru.Ovaj „Golijat“.Mislim,alooooo…

    1. svašta… „jedan Basara i jedan David“… ko da su svetitelji… opasno je i kukavički ne kritikovati i ne učestvovati u razgovoru…

  5. U intervjuu za desničarski Ketzerbriefe br. 169, septembar/oktobar 2011., na stranici 44. Handke o masakru u Srebrenici Handke kaže: „Meni se čini da je to bio osvetnički akt srpske strane. Nije da bih ga osuđivao, ali ga ne mogu ni bezrezervno odobriti“. Ne osuđuje pokolj, odobrava ga, ali ne baš bezrezervno. Toliko o Handkeovom neporicanju genocida.

    1. @Barba
      Za razliku od tebe gde je malo reci ali nizasta.

  6. Branio Jugoslaviju a ne ugroženu Srbiju??? I dobro je što ništa nisam pročitao od njega.

  7. Ma koga zanima sta o Handkeu misli neko ko cita njegove knjige i zna sta je izjavljivao, dajte neki tvit gospodjice Citaku ili bizMismena Pacolija ili nekog od moralnih milijardi iz Beograda, Zagreba ili Sarajeva.

  8. Dovoljno je pročitati tvrdnje da je Milošević „zločinac“ (ni Hag nije dokazao) i da je Srebrnica „genocid“ pa shvatiti gde ovaj tekst ide – u potuljenu negaciju ne samo Handkea već bilo kakvog otpora geopolitici zapada i prekrajanju mape za šta je „genocid“ obavezno sredstvo.
    Oni kojima je ratna propaganda osnov za zaključivanje nemaju zaista ništa smisleno da kažu o bilo čemu a pogotovo ne o književnoj vrednosti bilo koga.

    1. Boki je napisao istinit komentar,a onima što se ne sviđa njihovo je pravo ali zaboli ih istina.

  9. Bez obzira koliki je gad taj Hendke, ipak pise dobro i “ rebelski“. Tip je smesan i deluje pomalo bedno, ali dobro pise, bog da mu grsnu dusu prosti

    1. @Rajko

      Zasto je gad? Zato sto nije tek tako prihvatio „istinu“ koja je servirana na zapadu? Sto je sumnjao da je sve to bas tako kako se servira na CNN-u? Stvarno, gad nad gadovima, za raliku od ovakvih kao ti koji su sta?

      1. Gad je zbog toga sto je u svojim romanima pisao o savesti i strahu od odmazde koji muci zlocinca a onda se u stvarnom zivotu namestio iznad Sarajeva.

        1. @“Zoran Knežević“

          Ako ti tako tvrdis onda je sigurno tako, Handke je gad, ipak si ti megagiga moralna gromada ili sta li vec.

          1. Ne tvrdim ja nista. Handke tvrdi. On je u svojim romanima jasno opisao kako izgleda i sta radi gad i ja se sa njegovim opisima slazem. A onda je u realnom zivotu takvog i takve podrzao. Nije, dakle, bio iskren kao Hitler koji je u svojoj knizici obecao zlo i isporucio ga. To je ceo problem. On je u nesporazumu sa samim sobom a hteo bi da zadrzi obe strane.

          2. „Danas“ prosto obozava ovog mog „elter ega“. Prosto se namece utisak da ove komentare pise neko bas „blizak“ adminisytratoru na ovom forumu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.