Manji požar izbio je preksinoć u luksuznom hotelu „Aleksandar palas“ u Skoplju u kojem je bio smešten katarski emir Hamad bin Kalifa al Tani koji je boravio u poseti Makedoniji, javili su juče makedonski mediji. Požar je izbio neposredno pred svečanu večeru koju je u čast katarske delegacije priredio predsednik Makedonije Đorđe Ivanov.


Kako prenose mediji, u trenutku kada je izbila vatra Ivanov je čekao zvanice na ulazu u svečanu salu, dok je premijer Nikola Gruevski na večeru stigao sa zakašnjenjem od 40 minuta. Požar je zahvatio sprat iznad apartmana katarske delegacije, a prema prvim informacijama uzrok požara je najverovatnije kratak spoj na električnim instalacijama, navodi Makfaks.

Na mesto događaja ubrzo je stigla vatrogasna ekipa. Makedonski predsednik u ponedeljak je odlikovao katarskog emira ordenom Osmog septembra, u znak zahvalnosti za njegove napore u pravcu mira, saopštio je kabinet predsednika. Dodaje se da je tokom dvodnevne posete katarskog vladara potpisano je deset bilateralnih sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari