Engleski naučnik tvrdio da će se mesec raspasti i da će komadi pasti na planetu

Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 27. mart 1939. godine

Ostavite komentar


  1. Ovaj tekst je naručen a samim tim ne naučan je ,Jer ima ljudi koji prodaju veru za večeru ali i načnika koji to rade sa naukom.A naručioci su oni koji očigledno imaju ogromne zalihe ne prodate robe ,koje u psihozi straha brzo nadju mesto u kućnim zalihama.Nažalost došlo vreme da se svaki naučnik prvo sa sumnjo, posmatra a onda mu se veruje jer su mnogo puta verovanja u njih se pokazala kao greške.A ako nije naručen onda je uradjen od nekog ko i nije u nauci mnogo toga dokazao ,već samo nagadja.

  2. Ceo Kosmos je nestabilna, fluidna dimenzija u kojem se sve kreće pa i sudara.Zar to treba danas da nam kaže neki Englez !!! Naučnici kažu a kolumnista potvrdjuje da je mesec iznutra šupalj. Uz to nije samo šupalj nego se na njemu u nekojnevidljivoj dubini odvija život insekata, koji su drugačiji od naših. Sve to se definiše kao englesko naučno, a Srbi su glupi i nemogu da nafiluju novinski list sa naukom takvog formata. Ja taj naučni člančić razumem kao izazov da uspavani narodni mozgovi živnu i da počnu da razmišljaju, pa na nešto umno da nabasaju kao ćorava koka.

  3. Ceo Kosmos je nestabilna, fluidna dimenzija u kojem se sve kreće pa i sudara.Zar to treba danas da nam kaže neki Englez !!! Naučnici kažu a kolumnista potvrdjuje da je mesec iznutra šupalj. Uz to nije samo šupalj nego se na njemu u nekojnevidljivoj dubini odvija život insekata, koji su drugačiji od naših. Sve to se definiše kao englesko naučno, a Srbi su glupi i nemogu da nafiluju novinski list sa naukom takvog formata. Ja taj naučni člančić razumem kao izazov da uspavani narodni mozgovi živnu i da počnu da razmišljaju, pa na nešto umno da nabasaju kao ćorava koka.

    PA ZAŠTO GA DRŽITE OTVORENOG SA CELOM ADRESOM

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.