Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su u nedelju uveče po srednjeevropskom vremenu Njujork na gostovanju sa 102:88 i tako došli do veoma važnog trijumfa u nastojanju da zauzmu što bolju poziciju na Zapadu pred početak plej-ofa NBA lige.

Goste iz „grada anđela“ predvodili su Džamal Kraford sa 27 poena i Kris Pol sa 25 poena, dok je Blejk Grifin ostvario dabl-dabl učinak od 17 poena i 12 uhvaćenih lopti. Domaćinu nije pomogao ni više nego raspoloženi Karmelo Entoni koji je kraj svog imena upisao čak 42 poena, ali i u osam navrata bio najviši u skoku. Jedini dvocifreni u redovima Niksa je bio Rejmon Felton sa 20 poena, ali i pet asistencija.

U noći između nedelje i ponedeljka odigrano je još osam mečeva, gde je svakako bilo najzanimljivije u Majamiju gde su Hitsi u derbiju cele NBA lige ugostili Los Anđeles Lejkerse.

Ranije tokom vikenda Dalas Maveriksi su ubedljivo savladali Golden Stejt (116:91), predvođeni Šonom Merionom sa 26 poena i 11 skokova. Denver je upisao čak devetu uzastopnu pobedu, a ovaj put na svom terenu pao je Klivlend (111:103). Najveći doprinos trijumfu dali su Danio Galinari sa 19 poena i devet skokova i Kenet Farid sa 17 poena i sedam skokova. Favorit u Sakramentu svakako je bila Juta, ali je domaći tim uz veliku podršku sa tribina upisao pobedu od 120:109. Kingse je do trijumfa predvodio Ajzea Tomas sa 25 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari