Posle više od dve decenije od poslednje rekonstrukcije, čačanske bioskopske sale Sutjeska i Prag će ovog meseca zahvaljujući ugovoru o iznajmljivanju dvorane bioskopa Prag koji je Čačak film sklopio sa Višom poslovnom školom, ali i entuzijazmu nekih čačanskih zanatskih firmi, dobiti nov izgled.

Posle više od dve decenije od poslednje rekonstrukcije, čačanske bioskopske sale Sutjeska i Prag će ovog meseca zahvaljujući ugovoru o iznajmljivanju dvorane bioskopa Prag koji je Čačak film sklopio sa Višom poslovnom školom, ali i entuzijazmu nekih čačanskih zanatskih firmi, dobiti nov izgled. Dvorana bioskopa Prag koja je već rekonstruisana, a u kojoj će profesori Više poslovne škole držati predavanja studentima, prema najavama Miladina Vukosavljevića, direktora Čačak filma, koristiće se uglavnom za prikazivanje filmova namenjenih mladima. U petak su završeni radovi u sali bioskopa Sutjeska, a najavljeno je i uklanjanje grafita sa fasade zgrade.
– U skladu sa trenutnim finansijskim mogućnostima delimično smo obnovili dvorane, a obavljeni su molerski i elektroinstalaterski radovi, zamenjene stolice, a za nekoliko narednih dana uklonićemo grafite sa fasade bioskopa Sutjeska. Na sreću, pokazalo se da u Čačku još uvek ima ljudi kojima je stalo da bioskopi prežive, i za koje ne predstavlja problem da izdvoje 10.000 ili 15.000 dinara za materijal namenjen rekonstrukciji, a svakako treba pohvaliti i majstore koji su pristali da besplatno rade na rekonstrukciji – kaže Vukosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari