Epidemija malih boginja:Dva smrtna slučaja na Kosovu

Epidemija malih boginja na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Kosovo (i Metohija) odavno nisu u okvirima države Srbije (sviđalo se to nama ili ne) pa nema mogućnosti da se utiče na građane kako bi počeli da vakcinišu svoju decu. Ali u ostalom delu države broj vkcinisane dece je sve manji i niko, zaista, ne preduzima ništa (sem praznih naklapanja). Zašto, recimo, nadležni ne uvedu obavezu da deca koja treba da idu u kolektiv (vrtići, obdaništa, škole) mogu da se upišu samo ako imaju urednu potvrdu o redovnom vacinisanju? Pa "pametni" roditelji neka čuvaju svoju decu kod kuće, na smenu ili kako im već odgovara a deca koja su u kolektivima bi bila zaštićenija.

  2. Pozvati odmah na odgovornost protivnike vakcinacije i sve internet stručnjake. Svi znaju ko su.

  3. Kada sam zatražio objašnjenje pedijatra o vakcini MMR, dobio sam objašnjenje da sam i sam istu primio u tri odvojene vakcine, jedna doza, kada su spojene u jednu MMR, vakcina je davana jednokratno, ali se kasnije utvrdilo da ta doza nije dovoljna, pa se sada daje dva puta.
    Ispada da niko stariji od 18-19 godina nije pouzdano zaštićen/imun na male boginje, kako se onda u tom slučaju zaštiti?
    Ni sam nisam siguran za sebe, da li sam zaštićen ili nisam, i šta preduzeti u slučaju da dobijem male boginje?!

  4. Revakcinacija MMR moze da se obavi i kod starijih ljudi, nista neubicajno. Mozete je izvrsiti u Domu zdravlja ili privatnim ordinacijama (pedijatrijske obicno imaju odredjen broj mmr vakcina)

  5. Ima li neko od novinara hrabrosti da napise istinu kako se vakcine testiraju i proveravaju? Da nam objasni zasto vakcine ne prolaze iste provere kao lekovi? Mozete pojasniti ljudima i kako da CDC koja odlucuje o vakcinama i njihovom koriscenju, moze da ima patent za svojih 16 vakcina? Zar to nije sukob interesa? I na kraju da objasni zasto proizvodjaci vakcina traze od svih vlada sveta da potpisu da oni nemaju nikakve veze sa posledicama i da ih se ne moze tuziti?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.