Epidemiolog Đurić: Zdravstvene ustanove u Srbiji gase se daleko od očiju javnosti

Ostavite komentar


  1. Poštovani,
    U zemlji tragedija sve je tragično te ne znate zašta pre treba protestvovati.
    I ovo što je prividno pozitivno jednom će doći na naplatu sa strahovitom kamatom.Zemlja je u pogrešnom vozu,sa nekvalifikovanim osobljem,na amortizovanoj pruzi.

  2. Pa sta ce nam dom zdravlja ako nema lekara?!? Jel Vam neko javio koliko ih je u poslednjih 10 godina otislo preko granice?

  3. 7 i po sati sam ja čekao tog dana kad je slikano. Zna li neko zašto Čukarica kao jedna od najmnogoljudnijih opština ima samo jednu kovid ambulantu dok neke manje opštine i po 5 kovid ambulanti?

  4. Sasvim Dobro vidimo da su nas izbacili iz Sistema zdravstvene zastite jos od Marta 2021. Kao sto primecujemo da je osoblje po domovima zdravlja to jedva docekalo. U kovid sistemu se I radi ali inace ne.

  5. Sto se tice zdravstveni usluga kod nas su katastrofalne sve je pod kovidom zakljucano dok drugi pacijenti umiru jer im nije ukazana lekarska pomoc aisti ti lekari sto su na kovidu pre podne posle radnog vremena rade privatno za kes tu nema kovida. !!!ko ima novac on ce preziveti a ko nema. Novac je izgubljen. Zaboravljen

  6. Gašenje zdravstvenih ustanova je svojevremeno započeo tadašnji Dinkićev ministar Tomica Milosavljević…

  7. Bravo g. Đuriću što ste pomenuli ovaj problem. U beogradskom naselju Železnik (koje otprilike broji oko 20 000 stanovnika polako se gasi dom zdravlja. Ti su još samo lekari opšte prakse, svi specijalisti su negde drugde otišli, ali je zato tu kovid aambulanta

  8. Možda su neke bare i parkovi Vama nebitni ali meni i mnogim drugim Ljudima nisu. Vi gledate samo svoju muku, što je nepromišljeno i sebično. Ako ova banda ostane na vlasti, jedino će nam trebati onkološke ustanove i groblja.

  9. To što kaže epidemiolog je apsolutno tačno. Bavimo se trenutnim problemima, koji su važni ali niko ni u opoziciji, ni među građanima ne pominje dve ključne stvari koje su na ivici propasti, a to su zdravstvo i obrazovanje. Niko o tome ne govori na sistematičan način. Opozicija je propala i ne postoji.

  10. A zasto ne izadju lekari, iz domova zdravlja koji se gase i sve njihove kolege solidarno, na ulice da strajkuju i da iznesu narodu sve prljavstine iz oblasti zdravstvene zastite kojih su svedoci poslednjih godina (a narocito u poslednje 2 godine)? Pa kad narod bude cuo iz prve ruke sta se sve u nasem zdravstvu desava i on ce podrzati zdravsteve radnike kao i sve ekoloske proteste.

  11. Ta činjenica se iznese u javnost,a to ne mogu ja jer nisam medicinski radnik.Pa se pozove na proteste.Javna je tajna da će zatvoriti bolnicu u mom gradu koja opslužuje još tri opštine.Da li ste i vi lekari malo „zakazali“?Jedno je kada postoji naznaka i kada postoji dokaz.

  12. DZ Šumice, deo vozdovackog DZ je u gasenju. prvo ugasena laboratorija, pa ginekologija. Sad deo dat birokratama iz Fonda za zdravstveno, deo je kovid. Lekari iz opste prakse rastureni po Vozdovcu. Kovid je mogao biti u delu bivse laboratorije, to je i tako godinama prazno. ali neee,ovo je naprednije resenje

  13. Vođeni decenijskom pljačkom centralističke vlasti Beograda, a po već viđenim mehanizmima, u toku je priprema za privatizaciju svih javnih preduzeća i ustanova.
    Živi i zdravi bili pa sve to i svojim očima videli.

  14. To se dogodilo I seoskoj ambulanti u kojoj ja radim …zbog toga sto Sam potpisala peticiju I izasla na protest sa mestanima godinu Dana trpim uzasan tihi mobing na poslu.Evo do sada su mi predpostavljeni promenili 10 radnih mesta.inace u tom dz radim 20god.Pa recite mi Koji zdravstveni radnik sme da se upusti u bilo kakvu borbu,proci ce kao ja.

  15. Najbolji primer nesolidarnosti lekara prema svojim kolegama je bilo potpisivanje peticije u vezi sa odgovornošću kriznog štaba, gde smo na primeru videli koliko smo mi poltronsko, politički i sitnim interesima vođena delatnost. Kao i svaka druga delatnost u Srbiji.
    Pa ako lekari nisu spremni da se bore za svoju struku, zašto to očekivati i od drugih građana?

  16. Noormalno da odlaze kad moraju da plate za radno mesto. (ovo niste objavili ,zašto ? ,svi znamo da je to istina , imam i dokaze)

  17. Pa problem je i u tome što, za početak, nemamo ni jedan slobodan medij na kome može da se čuje tako nešto. Ja, recimo, nisam znala za ovaj problem jer ne slušam vesti i Vučićevu televiziju, a „fala“ Bogu, sve su njegove i maksimalno cenzurisane. Smatram da bi sve javne službe i profesije od vitalne važnosti za državu i narod, dok je god stanje ovakvo kakvo jeste, trebale da imaju alternativne vidove oglašavanja, kako bi javnost i građanstvo upoznavaali sa problemima sa kojima se susreću.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.