Epidemiolog: Proleće naredne godine razuman rok da se izborimo sa korona virusom

Ostavite komentar


  1. Mislite naš socijalistički zdravstveni sistem? To su bili sjajni temelji za neka prošla vremena. Danas kad je čak i Kuba reformisala svoj zdravstveni sis. naš deluje kao mastodont u staklenoj radnji. Nije čak ni novac toliko u pitanju koliko raspodela i ugovori sa RFZO( čudni su politički putevi pražnjenja kase) kao i sama organizacija zdravs. sistema bez preko potrebnih vodiča zdrav. prakse i procedea za sve zaštitne mere i postupke..
    Naš zdrav. sistem je samo malo administrativno našminkan a funkcionalno i dalje nespreman za savremene izazove. Država čuva socijalni mir na uštrb prava na dostojanstveno lečenje. Najkraće rečeno, i zdravstvo u Srbiji je velika simulacija kao i sve ostalo.

  2. Poštovani Prof. Dr. Zorane Radovanoviću, znači po Vama, na proleće naredne godine zvuči kao razumna procena roka u kojem bi društvo moglo da se izbori sa tim virusom. Što se tiče ostalih Vaših navda u kolumni, to su već poznati podaci koje prenosite. Medjutim proleće iduće godine kao dan pobede nad COVID19, nego mekano tvrdite, pa me interesuje kako ste to ustanovili, da li gledanjem u beli ili u žuti pasulj? “ O.K Barny” to tvrdite kao epidemiolog, a da li to govorite i kao virusolog. Okanite se letalne statistike, nego kažite nam nešto novo naučno o virusu. Nemojte se ljutiti ni Vi ni “Danas” na ovaj komentar, jer virus je još uvek najveća zagonetka pred virusologijom kao naukom.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.