Epidemiolog Radovanović: U zvanične brojeve o koroni ne verujem odavno

Ostavite komentar


  1. Profesor odbio da udje u krizni stab i sad tvrdi da su rezultati lazirani. Pa dajte neke dokaze za te vase tvrdnje inace ode vas ugled zbog lazi.

      1. Tačno tako.
        I slep vidi da se testiraju zdravi da bi putovali, kilometarski redovi ispred Torlaka.

        Broj mrtvih ne objavljuju po gradovima,
        druga prevara.

      2. Slazem se, ne vidim znacjne devijacije u njegovim izjavama za razliku od ostalih clanova kriznog staba.

    1. Pa jel ste pratili vesti iz juna, kad je BIRN otkrio duple izveštaje, jedan za javnost a drugi za vladu sa mnogo većim ciframa?
      Šta mislite, zašto su nas sve zemlje stavile na crvenu listu? Vlast možda može da laže narod, al ne može i stručnjake u inostranstvu. Radovanović govori objektivno, ne veruje zvaničnim brojevima, i nije hteo da uđe u krizni štab gde bi ga terali da govori kako vučić naredi. Nije hteo da se bruka. Pošten čovek.

  2. Naravno da stvarno stanje ne prati zvanicne brojeve, to je slucaj u svakoj zemlji koja je pogodjena koronom. Neka mi neko da primer zemlje gde je u svakom momentu poznat tacan broj obolelih? Samo je pitanje koliko dana kasni svarni broj obolelih i detektovani broj obolelih. Mnogi tu vide manipulaciju a ja mislim da je tu evidentan samo nivo kompetencije ili nekompetencije zdravstvenog sistema da obradi testirane uzorke. U startu je broj testiranih bio mizeran i tada je moglo da bude reci o „laziranju“ podataka, tako nesto radi Hrvatska trenutno, a sada kada testiramo relativno veliki broj gradjana prostor za manipulaciju je sigurno manji. To je moje misljenje i mnogima se nece svideti ali sta je tu je.

    1. Nije problem sporost u obradi testiranih uzoraka. Problem je što režim laže o broju umrlih zbog Korone, da ne kažem – sahranjenih u limenim sanducima.

  3. Moj dragi profesore, ja ovoj državi već dugo vremena ne verujem ništa, a ne samo o izveštaju o koroni. Ne verujem već desetak godina…

  4. Broj testiranih danas manji od broja testiranih juce, a juce manji od prekjuce. Tako da ova prica o povecanom testiranju zbog odlaska u Crnu Goru bas i ne pije vodu…

  5. PROFESOR ZALUTAO U MATEMATICI.

    Prof. Radovanović ne veruje zvaničnim podacima o koroni virusa, a takođe i veruje da osiromašeni uranijum nije kancerogen. Za razliku od njega profesore Belojeviću, vaša matematika o odnosu broja umrlih i zaraženih korona virusom, ne pije vodu. Naime, do 10. avgusta, u svetu su umrli od početka korone, 734.669 osobe, a broj zaraženih je 20.060.607 osoba, pa je procenat umrlih u odnosu na zaraženih 3,66%. U SAD broj umrlih je 165.619 osoba i zaraženih 5.200.313, što je procenat umrlih u odnosu na zaraženih 3,8%. U Velikoj Britaniji broj umrlih je 46.574 osobe, a zaraženih 310.825, što je procenat umrlih 14,98%. U Rusiji, broj umrlih je 15.001, a zaraženih 892.654 što je 1,68% broj umrlih od zaraženih. U Srbiji je broj umrlih 646, a zaraženih od 6. marta do danas je 28.262 osobe ili procentualno 2,28% broj umrlih od broja zaraženih. Profesore vaša matematika je pogrešna, valjda ne lažu sve zemlje. Vi ste u njoj zalutali! Vi imate jednačinu sa dve nepoznate, pa ste uzeli da su umrle 5000 osobe od korone i na osnovu proseka u svetu izračunali broj obolenih. Matematički i ljudski nije ispravno i tačno, šta je nakaradno umislio profesor, neka mu služi na čast, a kako će učiti studente, neka im Bog bude u pomoći. Epidemiolog prof. Zoran Radovanović sumnja u broju umrlih od korone virusa, a ne daje tačan broj, samo zamera svojim kolegama?

    1. Malopre napisah, režim laže o broju sahranjenih u limenim sanducima. Matematički način koji ste primenili za izračunavanje onog procenta je tačan, ali džaba kad su pogrešni ulazni podaci.

    2. @dr Miggyy
      A šta kažeš na one 3 nedelje u junu kada je svakog dana umrla samo 1 osoba?
      Jedan naš fizičar sa Harvarda je izračunao da je verovatnoća takve raspodele podataka 1 : 4.000.000 (4 miliona).
      Takvo lažiranje podataka su bili okidač za sumnju.
      Onda je i BIRN otkrio duple spiskove.
      Šta više treba da normalan čovek posumnja? Države se bore sa prikupljanjem podataka, ali bar zato ne obmanjuju svesno, kao srpska vlast.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.