Epidemiološka situacija u Boru i Majdanpeku malo je bolja 1Foto: J. B. K.

U Boru i Majdanpeku gotovo je izjednačen broj aktivnih slučajeva infekcije korona virusom – nešto manje od stotinu bolesnika. U borskoj Opštoj bolnici hospitalizovano 38 pacijenata. Minulog vikenda nije bilo preminulih od posledica virusa.

Gradski Štab za vanredne situacije u Boru je, pozivajući se na podatke zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“, saopštio da je u Boru registrovan 21 novi slučaj zaražavanja.

Od virusne infekcije su se oporavila 22 bolesnika i na teritoriji grada su 94 aktivna slučaja virusne infekcije. Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 38 bolesnika.

Minulog vikenda broj obolelih u majdanpečkoj opštini smanjio se za deset odsto. U petak je bilo stotinu, a danas 88 obolelih od kovida 19.

Najveći deo njih – 65, nije primilo nijednu dozu vakcine. Među obolelima je 14 dece školskog uzrasta, a najveći broj bolesnika je iz Majdanpeka – 55, dok su u seoskim naseljima, uglavnom, po jedan, do dva obolela.

Juče je u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek testirano 15, a samo je jedna osoba bila je pozitivna na virus korona.

Zbog teže kliničke slike u kovid bolnicama van Majdanpeka, na lečenju je 12 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari