Epidemiolozi: Ne lažite lekare

Ostavite komentar


  1. Ma, u redu, da ne lažemo lekare, ali šta da radimo kad lekari lažu nas?!
    Na primer, kao onaj koji nam je pre nekoliko dana pričao o „najsmešnijem virusu u istoriji“ ili onaj ko je trabunjao o superiornoj srpskoj genetici koja nas štiti od virusa?
    Gde je sad ta lekarska komora da ga malo zapita, a je li druže, zašto si onako javno i ogavno jeo stvar koja se inače ne jede?
    Kako da napravim razliku između ozbiljnog, savesnog i stručnog lekara koji zna svoj posao i hoće da ga radi, i obične podguzne muve koga zabole lakat (a i neki drugi organ) za moje zdravlje i najvažnije mu je da se uvuče jakom političaru u pozadinu jer sebe već vidi kao direktora ili načelnika nečeg velikog, a ko zna, možda jednog dana i kao ministra zdravlja?

  2. A profesori?
    Zatvoriti škole i Univerzitete.
    Zatvorili ste ih za sezonski grip, za Koronu ne zatvarate, nema logike.

    1. Odgovorni dozivljavaju virus korone kao mesanje mrske im Evrope u unutrasnje stvari Srbije. Tako da ce obolele od ovog virusa shvatiti kao unutrasnje neprijatelje, koji pokusavaju svrgnuti najdemokratskiji sistem u EU.

    2. Planirano je da mi pomremo kako bi Šare mogao nesmetano da uvede robote i holograme. To je zbog digitalizacije.

  3. Neodgovornost vlasti,deca nisu ugrozena ali subom ugrozeni babe i deda kad im donesu virus.Ovakvu vlast nepozeleti ni najgorem neprijatelju.I ovi epidemiolozi ocito da su dunsteri a ne lekari.

  4. Kakva je ovo nebuloza. To što virus ne pokazuje tešku formu kod školske dece, to ne znači da ta deca ne mogu da budu nosioci virusa i da ga prenesu svojim ukućanima. Uglavnom deca i nemaju simptome bolesti tako da mogu biti nosioci virusa a da toga nisu ni svesni.

    1. Ovima da kojim slucajem udje andjeo u stranku za kratko vreme napravili bi djavola od njega. Oni su za Srbiju najopasniji virus a kako se cini leka nema (bar zasada).

  5. Ovo je virus koji nauka ne poznaje i zato lupeta.Nepobitono je da laik zna da je virus u vazduhu,jer nebi obololeli oni iz ministarstava i oni koju su na skijanju bili,a ne u zaraženim područijima itd.Virus nepoznat nauci i kod svake gripe posle nekoliko dana se smanjuje,a ovde tek posle 7 do 10 dana se razvija.I oni leče posledice virusa koliko mogu,a njega ne mogu da unište.Neznaju kako da se bore protiv njega.Čak nemaju ni vakcinu.Jedino lični imunitet za sada može da ga savlada.To je dokaz koliko je medicina svetu u zaostastku.Ni veća temperatura vazduha ga neuništava.Ozbiljna stvar.Nauka je priznala da je Opasan i da nezna šta dalje.Niko nij izlečen nekim lekovima,već sopstvenim imunitetom.

  6. Kon kaže još nije vreme, nego je izgleda vreme za zatvaranje škola kad bude prekasno. Odnosno, izgleda da im je cilj smanjiti broj penzionera, naredio MMF.

  7. Dr.Pelemis nije u pravu kad tvrdi da je kod nas malo obolelih jer to nije znak dobro organizovane zdravstvene sluzbe nego jednostavno siromasnijeg naroda, narocito na jugu Srbije, koji ionako nema kontakt sa inostranstvom. Mi smo bili i ostali prilicno izolovani u Evropi i to je sada srecna okolnost. A jos juce premijerka rece i ostade ziva da je sve kod nas u najboljem redu! Danas vec sa predsednikom mora da prizna suprotno. Konacno je i njima, prilicno kasno, da moraju da slusaju struku a ne ona njih!

  8. „Blago nama“ , sa nasim lekarima! .
    Naravno u doktora Predraga Kona ,ja imam apsolutno poverenje u njegovu reč, ali iskustvo pre svega.
    Kada se spoji veliko znanje i iskustvo tek onda ste lekar od poverenja .Dr Predrag Kon zaslužuje ,moje , vaše i naše poverenje .
    Nažalost , on je jedan, a mnogo nam takvih istih Srbiji nedostaje. !?

  9. Odgovorna vlast zabrana sportskih utakmica u halama a dozvoljeno deca u učionicama.

  10. Napokon dolazi kraj laganju… Porodica/Ljubav/Poštovanje i sve posle ima ZDRAV koren u ISTINI – sve ostalo i nije baš mnogo vredno

  11. Neozbiljno zvuči da ne treba zatvarati škole jer „ovaj virus nije pokazao tešku formu kod školske dece“. Reč je sprečavanju ŠIRENJA zaraze, a deca nesumnjivo mogu zarazu da prošire, pa i prenesu onima kod kojih je „ovaj virus pokazao tešku formu“. Zar su Austrijanci, Slovenci i ostali glupi pa zatvaraju univerzitete i škole? Sve mere treba odmah primeniti, a ne tek kada bude kasno!

  12. Moja prosta statistička projekcija na osnovu podataka pojave virusa sa sajta covid19.rs, predvidela je da će do 18h 11.3.2020. u Srbiji biti 18 obolelih. Posednje informacije sa tog sajta, potvrdile su moje predviđanje. Moja projekcija govori da će u petak 13.3.2020. ujutro u Srbiji biti 53 zaražene osobe.

Ostavite komentar


Društvo

Kreni-promeni: Hitno rešiti problem klima uređaja u porodilištima 9

Kreni-promeni: Hitno rešiti problem klima uređaja u porodilištima

Pokret "Kreni-promeni" ocenio je danas da je potrebno hitno rešiti problem "nehumanih uslova" u porodilištima u Srbiji i nepostojanje klima uređaja.Izvršna direktorka "Kreni-promeni" Marina Pavlić na društvenoj mreži "Iks" kazala je da im veliki broj porodilja piše o nehumanim uslovima u porodilištima, kao i da usled nedostatka klima uređaja majke i bebe imaju jako teške uslove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.