Episkop Maksim: Orden Vučiću nije želja većine u SPC, podela Kosova je izdaja

Ostavite komentar


  1. očigledno je crkva prevaziđena stvar. godinama se proteruju vladike koji kritikuju vučića a sada i orden dobija. a vi sve ove godine ćutite. gospodo što naš narod kaže „Kasno marko na kosovo stiže“, kasno ste se setili da branite crkvu, manje više danas je svi doživljavaju kao deo režima, čast izuzecima koji svih ovih 7 godina slobodno govore.

    1. Crkva nije deo vlasti niti će ikad biti, a orden je dodeljen predsedniku Srbije zbog njegovog svakodnevnog zalaganja i borbe za naše nacionalne interese.

      1. Ako si glup nisi slep. SPC je protiv podele i priznanja, Vucic je za podelu i priznanje. Sta ti nije jasno?

  2. Peta crkvena zapovest glasi: Moliti se Bogu za one koji su na vlasti! Međutim crkveni velikodostojnici su posle 198o godine uporno radili na rušenju države i vlasti i time su izložili srpski narod pogibelji koja i danas traje ne uviđajući da ruše sve ono što je srpski narod stvorio puškom od 1800.g. do 1980.g. Osim toga sveštenici kao i političari vole da govore o narodu umesto da govore o grupi koju zastupaju a to je uvek neka mala grupa….

  3. Moja molba SPC.
    “ Ne dozvolite da se sveto ordenje SPC d e l i kao na pijaci tj.vasaru …

    1. Ne slazem se sa tobom! Crkva deli sveto ordenje po zasluzi a ako je neko zaduzio i podigao na noge nasu zemlju u novijoj istoriji, to je onda gospodin Aleksandar Vucic.

      1. Zemlju je zadužio za više milijardi dolara, a na noge se diže sam narod, subotom naročito.

      2. Gosn.suboticu, popijte nesto za sirenje, ili prosetajte malo i pitajte za koje pare rade ljudi. I koliko treba ljudima u Bg-u od kuce do radnog mesta!

      3. Da si pročitao tekst shvatio bi da mu crkva nije dodelil već Patrijarh jer se crkveni sabor nije pitao…

  4. Ja bih samo dodao i razmimoilaženje stavova zvanične Rusije i Srbije o Kosovu i Metohiji:Rusija zastupa ne menjanje granica na Balkanu i poštovanje Rezolucije 1244,vlast u Srbiji zastupa podelu i razgraničenje Kosova(o Metohiji se ne priča?)?

    1. Zasluzio orden za gluma i laz sta se retko doga da jedna osoba u istoo vreje i presednik i premier(diktator)Jasna je fukcija presednika i jasna e fukcijapremijera a Vucik odlucuje za sve u srbiji pa i ucrkvi sportu idr.
      Svuda u svetu crkva je odvojena o plitika .

  5. Dokle je episkop Maksim stigao u rekonstrukciji izgorele crkve SPC u Njujork? I zašto govori hvalospeve albanskoj građevinskoj mafiji za koje se sumnja da su podmetnuli požar?

  6. Predsednik ni po kojem kriterijumu NIJE zasluzio orden! Ovo je najveca sramota SPC-a u novijoj istoriji! Bruka za sve vernike! B R U K A !

  7. Gdin Vucic je uz orden zasluzio i da mu se okaci caktar, posto drzavu Srbiju vodi sigurnim koracima u beznadje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. i 22. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.