Episkop Teodosije služi opelo na sahrani Olivera Ivanovića 1Foto: FoNet/AP

Episkop raško-prizrenski Teodosije, u prisustvu patrijarha Irineja, služi opelo nad kovčegom Olivera Ivanovića ispred crkve na Novom groblju, gde su brojne ličnosti došle da izraze saučešće porodici.

Opelu prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, koja je sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem stigla nešto kasnije i izrazila saučešće porodici Ivanovića, koji će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Pre premijerke Brnabić na sahranu su stigli ministri Ivica Dačić, Rasim Ljajić i Nenad Popović.

Na sahranu Ivanovića došao je veći broj ličnosti iz javnog života, neki poslanici u Skupštini Srbije, lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, lider SDS Boris Tadić, Borko Stefanović predsednik Levice Srbije, Saša Radulović iz pokreta Dosta je Bilo, Nebojša Čović bivši predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju.

Oliver je uvek plenio hrišćanskim optimizmom, nije upirao prstom u ljude, već ukazivao na probleme koje je trebalo rešiti, izjavio je danas episkop raško-prozrenski Teodosije opraštajući se od Olivera Ivanovića, koji će biti sahranjan u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Njegove misli su bile kristalno čiste, bez samosažaljenja ili gneva, ali uvek sa ciljem da se u svakoj teškoći nađe najbolje rešenje, istakao je Teodosije.

Tako su nas sa pažnjom slušali i Srbi i stranci, a neretko i mnogi Albanci. Za njega je Kosovo i Metohija bilo mnogo više od politike i teritorije, on je uvek prvo mislio kako da se unapredi život običnom čoveku severno ili južno od Ibra, naglasio je episkop.
Stizao je da sasluša druge, razume i uteši i zato su njegove reči imale uvek posebnu težinu, jer nisu bile reči političara, već čoveka i rodoljuba, naglasio je episkop Teodosije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari